Blog
06-07-2022 | Door Iep van der Meer

Nu de boerenprotesten zich van de snelwegen naar de distributiecentra verplaatst hebben lijkt de strijd te verharden. Eerder werd er al een protest uiteen gejaagd door de politie met traangas, nu is er zelfs gericht geschoten op een wegrijdende trekker.

Beelden op social media laten zien dat de beschoten trekker op niemand in reed, maar wel probeerde weg te rijden om de snelweg op te draaien. Dat mag natuurlijk niet, maar of dat voldoende reden is om gericht op een cabine te schieten wordt nu onderzocht door de Rijksrecherche. Hoe dan ook, de druk neemt toe en van beide kanten groeit de frustratie over de ontstane situatie. Laten we hopen dat het niet verder uit de hand loopt.

Tot nu toe ging de politie uiterst respectvol en prettig om met de boeren, we zagen ze zelfs meezingen en koffiedrinken met actievoerende boeren. Dat noemen ze ‘de escalerend optreden’. Vergeet niet dat menig agent ook sympathie en heel veel begrip heeft voor de situatie waarin de boeren nu zitten. Veel agenten zijn zelfs van boerenafkomst. Dat één agent daarbij schijnbaar doordraait is levensgevaarlijk en betreurenswaardig, maar dat wil niet zeggen dat zijn collega’s achter zijn actie staan. Politiewerk is ook mensenwerk. Dat er inmiddels foto’s en zelfs een adres van de betrokken agent rond gaan op social media is ronduit zorgwekkend. Laten we hopen dat de boeren meer zelfbeheersing aan de dag leggen dan de betrokken politieagent.

Laatste blogberichten

Blog
27-07-2022
Boerenprotest3

Boeren blijven zich roeren

Even dacht Den Haag dat het wel bijna klaar was met het verzet en de strijdlust van de boeren maar vanmorgen bleek het tegendeel.…
Blog
19-07-2022
Motoragent

WOK melding bij illegale lampjes?

Af en toe krijgen we berichten van chauffeurs die door de politie staande zijn gehouden met illegale verlichting. Iedereen…
Blog
11-07-2022
ILT controle

Nederlandse inspectie onder de maat

Het ILT, de Inspectie Leefomgeving en Transport, beter bekend als de Verkeersinspectie, heeft een bericht uitgestuurd…