Blog
06-07-2022 | Door Iep van der Meer

Nu de boerenprotesten zich van de snelwegen naar de distributiecentra verplaatst hebben lijkt de strijd te verharden. Eerder werd er al een protest uiteen gejaagd door de politie met traangas, nu is er zelfs gericht geschoten op een wegrijdende trekker.

Beelden op social media laten zien dat de beschoten trekker op niemand in reed, maar wel probeerde weg te rijden om de snelweg op te draaien. Dat mag natuurlijk niet, maar of dat voldoende reden is om gericht op een cabine te schieten wordt nu onderzocht door de Rijksrecherche. Hoe dan ook, de druk neemt toe en van beide kanten groeit de frustratie over de ontstane situatie. Laten we hopen dat het niet verder uit de hand loopt.

Tot nu toe ging de politie uiterst respectvol en prettig om met de boeren, we zagen ze zelfs meezingen en koffiedrinken met actievoerende boeren. Dat noemen ze ‘de escalerend optreden’. Vergeet niet dat menig agent ook sympathie en heel veel begrip heeft voor de situatie waarin de boeren nu zitten. Veel agenten zijn zelfs van boerenafkomst. Dat één agent daarbij schijnbaar doordraait is levensgevaarlijk en betreurenswaardig, maar dat wil niet zeggen dat zijn collega’s achter zijn actie staan. Politiewerk is ook mensenwerk. Dat er inmiddels foto’s en zelfs een adres van de betrokken agent rond gaan op social media is ronduit zorgwekkend. Laten we hopen dat de boeren meer zelfbeheersing aan de dag leggen dan de betrokken politieagent.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…