Blog
06-07-2022 | Door Iep van der Meer

Nu de boerenprotesten zich van de snelwegen naar de distributiecentra verplaatst hebben lijkt de strijd te verharden. Eerder werd er al een protest uiteen gejaagd door de politie met traangas, nu is er zelfs gericht geschoten op een wegrijdende trekker.

Beelden op social media laten zien dat de beschoten trekker op niemand in reed, maar wel probeerde weg te rijden om de snelweg op te draaien. Dat mag natuurlijk niet, maar of dat voldoende reden is om gericht op een cabine te schieten wordt nu onderzocht door de Rijksrecherche. Hoe dan ook, de druk neemt toe en van beide kanten groeit de frustratie over de ontstane situatie. Laten we hopen dat het niet verder uit de hand loopt.

Tot nu toe ging de politie uiterst respectvol en prettig om met de boeren, we zagen ze zelfs meezingen en koffiedrinken met actievoerende boeren. Dat noemen ze ‘de escalerend optreden’. Vergeet niet dat menig agent ook sympathie en heel veel begrip heeft voor de situatie waarin de boeren nu zitten. Veel agenten zijn zelfs van boerenafkomst. Dat één agent daarbij schijnbaar doordraait is levensgevaarlijk en betreurenswaardig, maar dat wil niet zeggen dat zijn collega’s achter zijn actie staan. Politiewerk is ook mensenwerk. Dat er inmiddels foto’s en zelfs een adres van de betrokken agent rond gaan op social media is ronduit zorgwekkend. Laten we hopen dat de boeren meer zelfbeheersing aan de dag leggen dan de betrokken politieagent.

Mercedes Ad 1-12 tot 16-12 - MedRec

Laatste blogberichten

Blog
02-12-2022
ADR2

Vals ADR-certificaat: In 10 jaar dus niks veranderd

De chauffeur had een certificaat met een Duitse lay-out. Deze lay-out vertoonde dusdanige afwijkingen…
Blog
29-11-2022
Illegale verlichting

Lampjes, liever teveel dan te weinig

Nu de wintertijd is ingegaan is het eerder donker, maar dat lijken veel automobilisten zich niet te realiseren. Ze…
Blog
22-11-2022
transfrugal

Portugese kartelboete voor DAF schept precedent

DAF Trucks heeft in Portugal een geldboete gekregen van circa 13.000 euro. De rechter acht DAF schuldig…