Blog
18-10-2024 | Door Iep van der Meer

In het Duitse Stadtallendorf is de complete brandweerkazerne afgebrand, compleet met alle uitrusting en 10 brandweerauto's. De brand begon in de vroege ochtend en kon ongehinderd voortwoekeren omdat er geen brandalarm installatie geïnstalleerd was.

Brand bij de brandweer, dat klinkt als een automonteur met autopech, of een loodgieter die thuis een lekkende kraan heeft. In Stadtallendorf werd het werkelijkheid. Het dorpje, op zo'n anderhalf uur van Frankfurt zit nu zonder inzetbare brandweer na een desastreuze brand die de complete kazerne in de as legde. De brandweer kon zelf  niet uitrukken omdat toegang tot het pand al onmogelijk was toen die ontdekt werd. Het korps kon kon dan ook niet veel anders doen dan toekijken hoe de brand zijn verwoestende werk deed.

Het gebouw was een half jaar geleden opgeleverd, maar zonder brandmelders of alarminstallatie. Dat was niet verplicht volgens brandweercommandant Lars Schäfer. De schade aan het pand en aan de uitrusting en de voertuigen bedraagt naar de eerste schattingen ergens tussen de 20 en 24 miljoen Euro. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Laatste blogberichten

Blog
16-10-2024
IEP_1732-1400

eActros 600 voor distributie?

Sinds de eerste introductie van de elektrische Mercedes-Benz eActros 600 had ik moeite met de positionering van deze truck.…
Blog
09-10-2024
Parkeren-1400

Rijkswaterstaat: Parkings niet om te slapen

Er is veel te doen over parkeerplaatsen voor trucks. Daar zijn er te weinig van in grote delen van het land…
Blog
04-10-2024
Sociaal2-1400

Terugkeerplicht trucks van de baan

In het Mobiliteitspakket dat in 2020 door de EU is aangenomen was geregeld dat trucks iedere acht weken terug moesten…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.