Chauffeurs weggestuurd vanwege mogelijke inklimmers

Blog
18-02-2020 | Door Iep van der Meer

Een chauffeur die rijdt voor een Nederlands tanktransport bedrijf beleefde vannacht een bijzonder momentje. Na een lange, maar legale werkdag besloot hij tussen Gent en Brugge aan de E40 zijn verplichte  nachtrust te genieten op een officiële parking langs de snelweg.

,,Ik zat aan mijn uren en moest aan de kant, alleen hebben de Belgen tussen Brussel en Duinkerken alles afgesloten voor vrachtwagens. Er wordt wel verwacht dat we ons aan de uren houden maar waar we moeten slapen is mijn niet duidelijk. Bij Drongen aan de E40 is zo’n afgesloten parkeerplaats maar ik moest toch wat. Toen een Spanjaard voor me de parking op  reed zag ik dat de slagboom open stond. Er stonden nog wel een stuk of twintig vrachtwagens met de gordijnen dicht’’.

Na ongeveer twee en een half uur slaap werd er op de cabine geklopt. Vervolgens werd de Nederlandse chauffeur door de politie verwittigd (zo noemen ze dat daar) om te vertrekken. De parkeerplaats zou namelijk gelegenheid bieden aan wat ze tegenwoordig ‘transmigranten’ noemen.

Hij probeerde nog iets van ‘’ik maak hier mijn verplichte rust’’ maar de flikken waren onverbiddelijk. Blijven staan zou een boete van 58 Euro opleveren. De chauffeur besloot om dat dan maar te betalen in plaats van in de problemen te komen met zijn rijtijden. ,,Ze wilden ook geen stempeltje zetten op een print uit de tachograaf en dan zit ik de komende weken met de problemen’’.

Daarmee werd de parking ter hoogte van Drongen wel een hele dure. ,,Het stomme is dat die 58 Euro echt niet het verschil maakt. Het is niet zo dat er dan ineens geen inklimmers een poging wagen omdat ik betaald heb. Je kunt je voorstellen dat mijn humeur niet opperbest was tijdens het gesprekje met de politie.

Het is toch van de zotte dat chauffeurs worden weggestuurd om te voorkomen dat vluchtelingen zich aan boord verschansen? De Belgen hebben heel veel parkeerplaatsen afsloten voor vrachtwagens om inklimmers te voorkomen. Dat zijn stevige maatregels maar daardoor wordt een hele beroepsgroep het slachtoffer van het falende Europese asielbeleid. Dat is toch wel de wereld op zijn kop.

Laatste blogberichten

Blog
27-06-2022
Boze boeren

Wilde boerenacties

De grote, georganiseerde bijeenkomst van boze boeren in Stroe lijkt niets te hebben uitgehaald. Er was de nodige filevorming maar verder…
Blog
10-06-2022
Sociale dumping1LR

TLN zet zich weer te kijk om mobiliteitspakket

Vanwege schrijnende toestanden in het wegvervoer, waarbij met name chauffeurs uit Oost-Europa sociaal ontheemd…
Blog
09-06-2022
Autotransport (2)

Autotransport met grote cabine

In deze tijden van chauffeurstekorten kiezen steeds meer vervoerders voor grotere cabines. Soms zelfs groter dan nodig,…