Dit staat de komende tien jaar te gebeuren in trucktechniek

Blog
25-03-2021 | Door Tim de Jong

Het ritselt op internet van waterstof, elektrisch, de V8 die we voorlopig houden, diesel waar we toch echt nog van afhankelijk zijn, al of niet autonoom rijden en ga zo maar door. Intussen hebben DAF, Mercedes, Volvo, Iveco, Scania, MAN en Renault van alles verklaard over hoe zij de toekomst zien. Zo zagen we vandaag hoe Renault belooft dat het in 2023 een elektrische truck in elk segment van het wegvervoer aan zal bieden.

Wanneer batterij-elektrische trucks even ‘duur’ zullen zijn als de huidige diesel en niet te vergeten de waterstoftruck, hebben we allemaal voor je op een rijtje gezet. Ook blikken we nog wat verder vooruit naar 2040 en 2050.

Kijk vooral ook naar het filmpje van DAF, waarin bestuurslid Ron Borsboom, verantwoordelijk voor techniek, ook heldere uitspraken doet. DAF zegt ook de verbrandingsmotor te willen beproeven die waterstof verbrandt.   

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het hele verhaal!  

Laatste blogberichten

Blog
01-06-2023
Scania (3)

Grote weerstand tegen Euro 7

De Europese Commissie smeedt plannen voor de invoering van de Euro7 norm per 1 juli 2027. Dit zou gepaard moeten gaan met…
Blog
22-05-2023
1920_manetruck4-1400

Elektrisch en lange afstanden? Vergeet het

Vrijwel dagelijks krijgen we persberichten van de aflevering, of de intentie tot de levering van elektrische…
Blog
14-04-2023
Truckrun Nienoord Truckers Leek (3)

Lichtpuntjes voor de truckrun

Op sociale media lezen we dat het er niet goed uit ziet voor de truckruns in ons land. De verzekering eist dat iedereen aan…