Duitse politie zet vaker drones in

Blog
28-04-2022 | Door Tim de Jong

In Duitsland zet de politie steeds meer drones in om het vrachtverkeer te controleren. Dat leidde al tot de nodige boetes. Het is zaak om op te letten, bijvoorbeeld bij het afstand houden tot je voorligger.

Voorheen was het eenvoudig: de Duitse politie controleerde de onderlinge afstand vanaf een viaduct. Er stonden wat dwarsstreepjes op de zijmarkering van de rijstrook en dan hadden ze indruk. Laten we eerlijk zijn: niets meer dan een manier om weer wat geld af te troggelen van hard werkende chauffeurs die het land komen bevoorraden.

Drone

Maar de techniek snelt vooruit. Daarom wordt er sinds enige tijd met drones gecontroleerd. De resultaten zijn er, maar niet alleen bij het onderling afstand houden. Daar gaat het ook wel eens mis, maar de Duitse politie rapporteert dat ze hier inhalende vrachtwagens betrapt waar dat niet mag en trucks die veel te hard rijden.

Hoe dan ook: wees je ervan bewust dat er op tal van locaties op het Duitse snelwegnet regelmatig drones de lucht in gaan. Ze vliegen op een hoogte van zeventig meter, dus dat kan jij als chauffeur nooit zien. Wees gewaarschuwd, want als ze je aanhouden, dan krijg je meteen een controle van je rij- en rusttijden en van, uiteraard, ladingzekering.

Laatste blogberichten

Blog
24-05-2022
Volvo FL10

Tweedeling ontstaat onder chauffeurs

Inmiddels kregen we de gelegenheid om de Volvo FL te testen op de binnenlandroute. Die voert door vele dorpjes en…
Blog
19-05-2022
Stau-1400

Langer werken helpt!

Het hele land schreeuwt om medewerkers. In vrijwel alle sectoren is momenteel een personeelstekort, van de zorg tot de horeca, de…
Blog
14-04-2022
Verkeer crisis LR

Brandstof sparen, 80 rijden

In Europa heb je een verkeersveiligheidsraad (ETSC) die nu de brandstofprijzen hoog zijn, aanraadt om overal in Europa wat…