Duitse politie zet vaker drones in

Blog
28-04-2022 | Door Tim de Jong

In Duitsland zet de politie steeds meer drones in om het vrachtverkeer te controleren. Dat leidde al tot de nodige boetes. Het is zaak om op te letten, bijvoorbeeld bij het afstand houden tot je voorligger.

Voorheen was het eenvoudig: de Duitse politie controleerde de onderlinge afstand vanaf een viaduct. Er stonden wat dwarsstreepjes op de zijmarkering van de rijstrook en dan hadden ze indruk. Laten we eerlijk zijn: niets meer dan een manier om weer wat geld af te troggelen van hard werkende chauffeurs die het land komen bevoorraden.

Drone

Maar de techniek snelt vooruit. Daarom wordt er sinds enige tijd met drones gecontroleerd. De resultaten zijn er, maar niet alleen bij het onderling afstand houden. Daar gaat het ook wel eens mis, maar de Duitse politie rapporteert dat ze hier inhalende vrachtwagens betrapt waar dat niet mag en trucks die veel te hard rijden.

Hoe dan ook: wees je ervan bewust dat er op tal van locaties op het Duitse snelwegnet regelmatig drones de lucht in gaan. Ze vliegen op een hoogte van zeventig meter, dus dat kan jij als chauffeur nooit zien. Wees gewaarschuwd, want als ze je aanhouden, dan krijg je meteen een controle van je rij- en rusttijden en van, uiteraard, ladingzekering.

Laatste blogberichten

Blog
27-07-2022
Boerenprotest3

Boeren blijven zich roeren

Even dacht Den Haag dat het wel bijna klaar was met het verzet en de strijdlust van de boeren maar vanmorgen bleek het tegendeel.…
Blog
19-07-2022
Motoragent

WOK melding bij illegale lampjes?

Af en toe krijgen we berichten van chauffeurs die door de politie staande zijn gehouden met illegale verlichting. Iedereen…
Blog
11-07-2022
ILT controle

Nederlandse inspectie onder de maat

Het ILT, de Inspectie Leefomgeving en Transport, beter bekend als de Verkeersinspectie, heeft een bericht uitgestuurd…