Duitse politie zet vaker drones in

Blog
28-04-2022 | Door Tim de Jong

In Duitsland zet de politie steeds meer drones in om het vrachtverkeer te controleren. Dat leidde al tot de nodige boetes. Het is zaak om op te letten, bijvoorbeeld bij het afstand houden tot je voorligger.

Voorheen was het eenvoudig: de Duitse politie controleerde de onderlinge afstand vanaf een viaduct. Er stonden wat dwarsstreepjes op de zijmarkering van de rijstrook en dan hadden ze indruk. Laten we eerlijk zijn: niets meer dan een manier om weer wat geld af te troggelen van hard werkende chauffeurs die het land komen bevoorraden.

Drone

Maar de techniek snelt vooruit. Daarom wordt er sinds enige tijd met drones gecontroleerd. De resultaten zijn er, maar niet alleen bij het onderling afstand houden. Daar gaat het ook wel eens mis, maar de Duitse politie rapporteert dat ze hier inhalende vrachtwagens betrapt waar dat niet mag en trucks die veel te hard rijden.

Hoe dan ook: wees je ervan bewust dat er op tal van locaties op het Duitse snelwegnet regelmatig drones de lucht in gaan. Ze vliegen op een hoogte van zeventig meter, dus dat kan jij als chauffeur nooit zien. Wees gewaarschuwd, want als ze je aanhouden, dan krijg je meteen een controle van je rij- en rusttijden en van, uiteraard, ladingzekering.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…