Een hobby mag wat kosten, toch?

Blog
06-11-2017 | Door Iep van der Meer

In 2011 presenteerde Scania de Euro-6 modellen in Zwitserland. We waren te gast bij Setz Dintikon Gütertransport AG, een transportbedrijf wat toen eigenlijk al niet meer bestond. Het bedrijf was namelijk verkocht aan, ik meende DHL maar het museum bestond nog wel.

Dat museum is een beetje een vreemde mengelmoes waar je een Ferrari naast een kever kunt zien staan, en een raceauto naast een koetsje. Onze interesse ging natuurlijk uit naar de trucks, en daar had de heer Setz toch een aardige collectie van staan. Naast de oude typisch Zwitserse voertuigen zoals de Saurer bleek de eigenaar een groot Scania fan te zijn. De verschillende jaargangen waren keurig gerestaureerd weggezet, compleet met een bakje er onder tegen het lekken van olie op de kostbare vloer. In de collectie vonden we echter ook keen Scania R730, een truck die op dat moment echt nog nagelnieuw was. Dat kwam zo: Die truck kwam uit nadat het bedrijf al was opgeheven. Toch vond de eigenaar van het museum dat die 730 pk trekker niet mocht ontbreken. Na de overname van zijn bedrijf speelde geld geen rol meer, en zo kon het gebeuren dat een splinternieuwe R730 met nul kilometers in het museum terecht kwam. 

Geld maakt niet gelukkig, maar je kunt er wel leuke dingen mee doen, dat blijkt maar weer!

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Laatste blogberichten

Blog
29-11-2023
download

BGL topman: Chauffeurs gaan tot 7000 Euro verdienen

Dirk Engelhardt, de topman van de Duitse BGL, zeg maar de Duitse TNL zegt dat chauffeurs in de toekomst…
Blog
08-11-2023
23031-Holthausen (14)-1400

Milieu eisen kosten vooral geld. Heel veel geld

Duurzaamheid en de klimaatcrisis zijn de steekwoorden voor overheden om verhogingen van lasten zoals de…
Blog
29-09-2023
Eurovignet

Eurovignet voor iedereen

Onze regering heeft kennelijk een fors begrotingstekort, want naast een aangekondigde verhoging van de boetes en het verdubbelen…