Blog
26-11-2019 | Door Tim de Jong

Vanwege gebrekkige handhaving van het verbod op de 45-uurs weekendrust, klaagt vakbond FNV de Inspectie aan. Eenvandaag wijdde een uitzending aan deze problematiek.

Te zien zijn Oost-Europese chauffeurs die het hele weekend in hun cabine wonen en die zeggen nog nooit een busje van de inspectie gezien te hebben. Het gaat met name om chauffeurs uit Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en Moldavië. Vakbondsman Edwin Atema bezoekt parkeerplaatsen in Brabant in het weekend en toont moeiteloos aan dat de chauffeurs aldaar het hele weekend in hun cabine door brengen.

Atema zegt dat deze werkwijze wordt toegepast door Nederlandse bedrijven die structureel de geldende wetten ten aanzien van rij- en rusttijden, overtreden. Hij wil dat de Inspectie, die hier volgens hem van op de hoogte is, optreedt tegen de Nederlandse bedrijven die buitenlandse chauffeurs en hij dwingt dit nu via de rechter af. Een gang van zaken die we zeker zullen volgen. Uiteraard vroeg Eenvandaag de inspectie om een reactie, en die antwoordde slechts dat het de wet naar eer en geweten uitvoert.  

Dat onlangs werd aangekondigd, dat de inspectie er 150 man bij krijgt, werd in de uitzending niet genoemd. We zijn benieuwd hoe dit verder gaat.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor de uitzending van Eenvandaag. 

Laatste blogberichten

Blog
24-03-2023
IEP_2646-1400

Holland Norway Lines verlaat Nederland

Rederij Holland Norway Lines vertrekt uit de Eemshaven om vanaf april vanuit het Duitse Cuxhaven te vertrekken naar…
Blog
22-03-2023
TRATON-4trucks_AS_23_07

Vlaskamp: ‘Verdere integratie Scania en MAN’

In dit systeem zijn de chassis van MAN en Scania uiteindelijk identiek en, heel belangrijk, werken deze merken…
Blog
22-03-2023
Holthausen (14)-1400

Er is nog hoop voor de verbrandingsmotor

De plannen van de Europese Commissie om vanaf 2035 verbrandingsmotoren te verbieden lijken van tafel te zijn.…