Hamsterende Britten voorkomen vooralsnog brexitproblemen

Blog
06-01-2021 | Door Tim de Jong

Aan deze kant van de Noordzee zijn jaren van voorbereiding vooraf gegaan aan de Brexit. Extra parkeerruimtes, zoals in Hoek van Holland zijn al af en organisaties zoals de Douane en de NVWA, hebben extra personeel aangenomen. Of alles goed blijft werken, hangt af van het moment waarop de Britten weer door hun voorraden heen raken en het weer business as usual is qua te vervoeren volumes.

KAP

We krijgen wel door dat er inmiddels diverse chauffeurs in Kent zijn beboet, omdat ze niet de nieuwe, op het laatste moment ingevoerde Kent Access Permit konden aantonen. Dat is dan 300 pond boete. Het nut van de KAP wordt ook door tal van Britten zelf betwist, het is bedoeld om de druk op de Britse provincie, officieel graafschap, weg te nemen. Maar wie een beetje kan computeren heeft hem binnen vijf minuten binnen " target="_blank" rel="noopener noreferrer">via deze link.

Chaos

Problemen worden de komende tijd zeker nog verwacht, wanneer de normale volumes goederen weer besteld worden. Maar of dat dan ook tot chaos zal leiden, is de vraag. Betrokken instanties verwachten dat de problemen zeker zullen komen.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…