Hemelvaartsdag: parkeren op de vluchtstrook

Blog
30-05-2019 | Door Tim de Jong

Op een dag als Hemelvaartsdag mag er in Duitsland niet gereden worden. Het gevolg is dat tal van vrachtwagens in Nederland blijven staan, wat weer kan leidt tot overlast, zoals parkeren op de vluchtstrook.  

De NOS wijdt er een bericht aan vandaag. Hieruit wordt duidelijk dat de vele chauffeurs die een plekje zoeken om veilig te kunnen staan, grote moeite hebben om zo'n stek te vinden. Dus wordt er op de vluchtstrook geparkeerd en daar vinden wegbeheerders van Rijkswaterstaat natuurlijk wat van.  Zij controleren vandaag extra op geparkeerde trucks op de vluchtstrook. Gisteren werden zes trucks daar weggestuurd van de A58. Volgens berichtgeving van de NOS weten chauffeurs heus wel dat ze in overtreding zijn, maar is er simpelweg niks te vinden om veilig te kunnen staan.

Het bericht concludeert dat er meer parkeerplaatsen nodig zijn, en wel op korte termijn. Bijgaande foto is een schrijnend voorbeeld. Toch maar even de TV aansluiten, ondanks dat het verkeer bijkans onder de schotelantenne door raast.

Laatste blogberichten

Blog
22-07-2024
Milence-laadhub-in-Venlo_1

Duurzaamheid leidt tot samenwerking

In de transportwereld draait alles de laatste tijd om overnames en samenwerking, maar dat geldt ook voor de truckbouwers.…
Blog
20-06-2024
Girteka-01

Weekendrust in de cabine, is dat erg?

Sinds enige tijd mag de weekendrust niet langer in de cabine worden doorgebracht. In Nederland wordt daar amper op…
Blog
04-06-2024
Ranger Raptor (12)-1400

Nog geen protest tegen BPM voor bestelauto’s

Met ingang van 1 januari 2025 moet er BPM betaald worden voor nieuw geregistreerde bestelauto’s op basis van…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.