Betz verloor driekwart van omzet

Blog
23-02-2016 | Door Tim de Jong

De afgelopen december overleden Willi Betz moest in zijn leven heel wat pieken en dalen beleven. Van de top uit 2008, toen het bedrijf een omzet van een miljard euro boekte, verviel Betz in een bedrijf dat onlangs nog met moeite 250 miljoen omzette.  

Tijdens die topjaren telde Betz 8000 medewerkers verdeeld over ruim 100 vestigingen. Nu werken er nog 2000 mensen in veertig vestigingen. Daarvan werkt maar honderd man in de hoofdvestiging in het Duitse Reutlingen.

Niet alleen de crisis had het bedrijf Willi Betz flink te grazen, ook het beleid van het bedrijf gaf aanleiding tot vraagtekens. Zes jaar geleden, op het hoogtepunt van het bedrijfsbestaan, had Betz een proces aan de broek wegens bedrog van sociale instanties, omkoperij, en had hij en beatlingsachterstand bij de Duitse Belastingdienst. Hij wed vrijgesproken omdat hij kampte met grote gezondheidsproblemen. Zijn zoon Thomas Betz moest echter vijf jaar de gevangenis in en werd veroordeeld tot 2,1 miljoen euro boete. De directie van het bedrijf wordt nu door niet-familieleden gevoerd. Betz is nauwelijks meer actief in West Europa, maar mikt tegenwoordig op nog meer werk in Oost Europa. De Nederlandse vestiging is vorig jaar gesloten en het wagepark geveild. 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…