Controle’s voor de buhne

Geplaatst door

Naar aanleiding van de publiciteitsgolf vorige week over de selectieve handhaving van de milieuzones is er eerder deze week gecontroleerd op de Maasvlakte. De nodige Publiciteit gaf aanleiding tot kamervragen en dat  zorgde er kennelijk voor dat de inmiddels in slaap gevallen ambtenaren razendsnel met een plan kwamen. Pillonen werden uitgezet en de media werden uitgenodigd om deze controle vooral goed in beeld te brengen. Grappig dat de media hierbij wordt ingezet als propagandamiddel. ‘Zien jullie wel dat we keihard handhaven!’

Vervolgens werden alle buitenlandse trucks gecontroleerd en waar nodig werden er bonnen uitgeschreven. De boete van 95 Euro plus 5 Euro administratiekosten hoeft echter niet meteen betaald te worden. Die wordt keurig opgestuurd naar het thuisland van de buitenlandse chauffeur.

Dit is echt te gek voor woorden. Chauffeurs met een oranje lampje te veel moeten al veel meer betalen dan die 95 Euro. Bovendien moeten wij in het buitenland meteen cash aftikken, anders gaat er een ketting door de wielen en rij je geen meter meer. De Roemeense, Bulgaarse, Litouwse en weet ik niet wat voor nationaliteiten chauffeurs moeten zich helemaal in een deuk lachen om deze actie. Die bekeuring daar maken ze de kachel mee aan, niemand die daar ooit weer naar kraait. En bovendien, nadat de media braaf verslag heeft gedaan op de landelijke televisie kan het hele ambtenaren apparaat weer vredig achter de pc’s verder slapen.