De Boer Tijnje investeert in Euro-6

Geplaatst door

De Boer Transport Service BV in mijn woonplaats Tijnje is druk aan het investeren. Na jaren kwam er enige tijd geleden een nieuwe DAF XF in de nieuwe kleuren en nu zijn daar twee nieuwe Scania trekkers aan toegevoegd.

De DAF trekker is een hele bijzondere, want deze drie asser kwam als twee-assig FT chassis van de band in Eindhoven. Vervolgens is er bij Ginaf een hefbare as tussen geplaatst. Het is een lowdeck chassis en daardoor ontstaat er een lage trekker met een hoog laadvermogen. De extra as voegt namelijk 4400 kg toe aan het GVW. De trekker is uitgerust met de 440 pk MX11 motor in combinatie met, jawel, een handbak! Oldskool dus, en daarmee is het een truck waar menigeen toch graag mee op pad gaat. De Boer liet de trekker door TSF in Heerenveen afleveren in een fraaie nieuwe huisstijl. De grap is dat deze DAF op het kenteken eigenlijk een Ginaf is!

Naast de nieuwe DAF werden er afgelopen weekend maar liefst twee nieuwe Scania R410 Highline trekkers afgeleverd bij De Boer. Ook dit zijn mega trekkers met een voorloopas, maar dan wel met een automatische versnellingsbak.