Dit jaar geen Transport Compleet Gorinchem

Geplaatst door

Autoshows en vakbeurzen hebben het moeilijk. Na het verdwijnen van de Auto en de BedrijfswagenRAI hadden we alleen nog de beurzen van Transport Compleet. Dat begon met één per jaar in Hardenberg, later kwamen daar Gorinchem en zelfs Venray bij. Nu doet de organisatie een grote stap terug.

Transport Compleet in Venray bleek slechts een éénmalig evenement maar ook de twee andere beurzen van organisator Easyfairs krimpen nu in. Dat wil zeggen, van twee beurzen per jaar gaat de frequentie nu naar nog maar één. Dit jaar wordt de beurs in Hardenberg nog gehouden op de oude vertrouwde data van 24, 25 en 26 maart. Voortaan zullen de beurzen dan in juni plaats vinden, afwisselend in Gorinchem en Hardenberg. Dat betekent dat Transport Compleet 2021 ergens in Juni in Gorinchem plaats zal vinden. In de even jaren komt de beurs voortaan naar Hardenberg.

Het is een tendens dat beurzen steeds minder populair worden. Voor de merken betekent een beurs dat er enorme budgetten moeten worden vrijgemaakt terwijl de netto resultaten tegenvallen. Vooral de Nederlandse Transport Compleet beurzen zijn netwerk evenementen waar mensen elkaar ontmoeten die elkaar toch al kennen. Zelfs presentaties van groot nieuws worden steeds vaker online gedaan in plaats van op een beurs.

Zelfs de grootste Internationale autoshow van Europa, de IAA heeft te maken met grote merken die afhaken. Vorig jaar ontbraken er maar liefst 23 merken op de grootste Europese autoshow waaronder Chevrolet, Nissan, Renault, Suzuki, Mazda, Peugeot, Fiat, Volvo, Toyota en Kia. Een merk als BMW schroefde het budget voor de beurs terug van 25 miljoen (!) naar 6 miljoen Euro. 

Renault Trucks niet naar IAA2020

Ook in de truckwereld horen we geluiden dat merken niet langer bereid zijn om miljoenen uit te geven voor een show. De eerste die de IAA in Hannover de rug toe keert is Renault Trucks. Dat merk zal dit jaar niet meer aanwezig zijn op de show. Overigens lijkt het ook de laatste IAA te zijn in het beurscomplex in Hannover, maar de organiserende VDA vindt vast wel een alternatief zoals in het jaar 2000. Toen werd het beurscomplex in Hannover gebruikt voor de wereldtentoonstelling waardoor de IAA uitweek naar Frankfurt. 

Meer informatie over Transport Compleet en hoe dat verder gaat vind je hier!