Enorme boete voor Wetron

Geplaatst door

Wetron in Weert is veroordeeld tot een boete van een kwart miljoen Euro wegens het illegaal inzetten van Roemeense chauffeurs. Daarnaast werd het bedrijf veroordeeld tot boetes wegens overtredingen van de arbeidstijdenwet.

Met name de overtreding op de 'vreemdelingenwet' levert een mooie boete op. Een kwart miljoen Euro, da's geen kattepis en dat zal andere vervoerders hopelijk ook even achter de oren doen krabbelen.

Inspecteurs vielen al in 2013 en 2014 twee keer binnen bij Wetron naar aanleiding van verschillende rapportages van weginspecteurs. De inspecteurs vermoedden dat er sprake was van illegale constructies waarbij Roemenen in dienst zouden zijn bij een Roemeense postbus BV van Wetron. De gehele organisatie en planning vond echter plaats vanuit Nederland.

Wie wel eens op een Nederlandse snelweg komt zal dat beeld herkennen en wie niet beter weet zal haast denken dat transport iets is wat voornamelijk door buitenlanders wordt uitgevoerd. Ik begrijp nooit hoe al die Oostblokkers hier containers kunnen vervoeren. Containerwerk is in principe altijd regionaal werk want voor de langere afstand worden boten of treinen ingezet. Volgens mij kun je al die witte platen die containers trucken dan ook meteen aan de kant zetten en aan de ketting leggen. Toch rijdt alles rustig door en wordt er af en toe een voorbeeld gesteld. Nu dus Wetron.

Wetron gaat uiteraard in beroep tegen de boetes maar anders dan bij Wemmers waarover eerder rumoer was is hier dus wel degelijk sprake van een veroordeling. Wordt vervolgd..