Goodyear of Michelin?

Geplaatst door

Goodyear komt met een nieuwe generatie brandstofbesparende en CO2 reducerende truckbanden op de markt. Door gebruikmaking van innovatieve technologie wil Goodyear de truckindustrie helpen om te voldoen aan de steeds strengere CO2-regels van de Europese Unie. Bekend is dat DAF veel doet met Goodtyear, en ook uit het veld horen we tevreden geluiden over de banden van dit merk.

Het verbaasde ons dan ook dat we op de DAF testtruck die we onlangs reden Michelin banden aantroffen. Vooral de keuze van de banden op de vooras was opmerkelijk. DAF koos er voor om de brede 385/55R22,5 banden te monteren op de 8 tons vooras. Ook de Renault T 480 die we reden was voorzien van deze brede sloffen op de vooras. Dat staat goed, en rijdt uitstekend, en geloof ons: Als merken die banden op een testauto monteren dan zijn ze echt het beste wat er op de markt te koop is momenteel. Het ging bij zowel de DAF als de Renault om de Michelin M.XLINE ENERGY Y F (Antisplash).

Hoe deze banden bestand zijn tegen slijtage, en hoe lang je er mee doet is een andere vraag. Op een testauto speelt dat geen rol, en soms worden truckbanden zelfs afgedraaid om het meeste profiel er af te halen. Daardoor rollen ze nog lichter, want daar worden ze minder flexibel van. En die nieuwe Goodyear types? Die zullen we binnenkort vast wel tegen komen op de testauto’s als ze doen wat er beloofd wordt!