Hoopgevende actie van DB Schenker

Geplaatst door

Logistiek dienstverlener DB Schenker verhoogt op 1 oktober de transporttarieven met zes procent. Voornaamste oorzaken zijn tekort aan logistiek personeel, aan chauffeurs en deze werknemers moeten meer betaald krijgen. Daardoor stijgen de tarieven.

Een hoopgevende ontwikkeling, die hopelijk spoedig navolging vindt bij tal van andere Schenker-achtigen. Wanneer zulke tariefsverhogingen zich doorzetten, dan wordt de gehele branche er gezonder van en dan zal de transportwereld wellicht een bijdrage kunnen leveren aan de afname van de werkloosheid. Het bericht komt overigens uit de Duitse pers, maar Schenker werkt door heel Europa. 

Het laat zien dat het werk van de vakbond er daadwerkelijk toe doet en dat op die manier een proces in gang kan worden gezet dat de logistieke branche in heel Europa gezonder maakt. Bij bedrijven als Schenker rijden niet alleen veel chauffeurs, er rijden ook veel eigenrijders en die kan Schenker zeer waarschijnlijk moeilijker vinden nu.

We lieten eerder al zien dat vrachtmarktplaats Timocom had aangetoond dat er veel meer aanbod van vracht is dan aanbod van laadruimte. (klik hier voor dat bericht) Het zou maar zo kunnen dat dit DB Schenker het laatste duwtje gaf tot deze verheugende stap.