Minister wil dat trucks een beetje door kunnen rijden

Blog
29-05-2020 | Door Tim de Jong

Nu het weer drukker wordt op de weg, zo voor Pinksteren stond er 235 kilometer file op Nederlandse wegen, komt minister Cora van Nieuwenhuizen op het idee om trucks ondanks grote verkeersdrukte door te kunnen laten rijden. Het goederenvervoer moet Nederland en de rest van Europa ongemoeid kunnen bevoorraden, benadrukt de minister. Kijk, dat is een mooi inzicht!

Bij het Tweede Kamerdebat eerder deze week over het openbaar vervoer, infrastructuur en corona, uitten verschillende Kamerleden hun zorgen over de toename van de verkeersintensiteit, door de afschaling van coronamaatregelen. Omdat de verkeersdrukte toeneemt, zoekt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar praktische oplossingen om het weggebruik beter te spreiden. Bijvoorbeeld door plannen met werkgeversorganisaties te maken om thuiswerken blijvend te stimuleren en zo spitsdrukte te voorkomen. Ook blijft Van Nieuwenhuizen in Europa pleiten voor green lanes bij grensovergangen, zodat het vrachtverkeer niet stil komt te staan.

Mevrouw de minister, we zijn het van harte met u eens. Thuiswerken voor kantoorpersoneel moet niet de uitzondering worden, maar de norm. Dan zijn we er al, en zijn de green lanes misschien helemaal niet nodig. Alleen de honderden Baustellen in ons buurland Duitsland zijn dan nog neen probleem.

We hebben hier nog een foto van afgelopen maart, toen inderdaad iedereen thuis bleef en het vrachtverkeer ongehinderd door kon. Zet bij het filmpje het geluid even aan. 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…