Nederlander wordt hoogste baas bij MAN

Blog
26-11-2021 | Door Tim de Jong

De Raad van Commissarissen van Traton heeft de Nederlander Alexander Vlaskamp benoemd tot CEO, oftewel hoogste baas, van MAN Truck & Bus SE. Vlaskamp heeft de afgelopen jaren diverse functies bij Scania bekleed, laatstelijk was hij als executive vice president verantwoordelijk voor verkoop en marketing bij het Zweedse merk. Duidelijk is dat de invloed van Scania binnen Traton steeds groter wordt. Onlangs nog werd Scania-topman Christian Levin benoemd tot CEO van Traton, de truckdivisie van Volkswagen waar Scania en MAN deel van uitmaken.

Vlaskamp werkt al bijna een kwart eeuw voor Scania. Daarbij bekleedde hij ook functies voor dit merk in Oostenrijk, Polen en Duitsland. In 2017 keerde hij terug naar Zweden om executive vice-president te worden. Traton acht nu de tijd gekomen om bij MAN Andreas Tostmann op te laten volgen, die Traton verlaat.

Geen onbekende

Vlaskamp zegt zelf geen onbekende te zijn voor MAN. “Ik ken mijn collega’s daar van eerdere projecten waar we gezamenlijk aan werkten. Ik verheug me erop om de samenwerking te intensiveren, zodat we met creatieve oplossingen het werk voor onze klanten verder kunnen verbeteren. Er liggen enkele grote uitdagingen voor ons.”

In zijn nieuwe baan zit hij regelmatig met zijn Zweedse collega's om tafel, stuurt hij de Duitsers in München aan en rapporteert hij aan een baas die hij al lang kent, Christian Levin. Die rapporteert op zijn beurt weer aan Volkswagen. 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…