Om de 100km een beveiligde parking

Geplaatst door

Om de honderd kilometer een beveiligde parking. Daar pleit volgens WNL het Europees Parlement voor. Omroep WNL heeft enkele chauffeurs geïnterviewd. 

Chauffeurs voelen zich niet veilig en ze kunnen hun combinatie na een dag rijden nergens kwijt. Daardoor dreigen overtredingen van de rij- en rusttijdenwet en komen de beroepschauffeurs onvoldoende tot rust. 

Een oplossing zou moeten zijn in eerste instantie voldoende parkeerruimte. Niet alleen bij ons, maar vooral in Duitsland speelt dit probleem. Het is een goede zaak dat hier nu aandacht voor komt en dat het Europese parlement een voorstel voorbereidt: Zijn er voldoende parkeerplaatsen dan is de kans dat de chauffeur ergens veilig kan parkeren acceptabel en overtreedt hij de rijtijden niet.

Wie betaalt?

Chauffeurstekort of niet, de ondernemer moet betalen. Hij moet dit doorberekenen aan zijn opdrachtgever, die tenslotte duurzaam transport wil. Zeker wanneer we allemaal willen dat er voldoende chauffeurs bij komen, moet het vak zodanig kunnen worden uitgeoefend, dat een greep in de eigen portemonnee niet nodig is. 

Kijk ook even naar de reacties van de diverse collega's in het filmpje. En ja, wij vinden dit een goed idee van het Europees parlement. 

Video's