Steeds vaker losgeslagen wielen

Blog
18-05-2016 | Door Iep van der Meer

We horen de laatste tijd steeds vaker berichten over losgeslagen auto- en truckwielen. Vorige week nog verloor een truck een wiel waardoor een jonge vrouw het leven liet. Nu duikt er weer een spectaculair filmpje op. 

Het komt helaas nog regelmatig voor dat wielen voor zich zelf beginnen en zo ook nu weer. Gisteren legde de dashcam van Jan Koopman dit huiveringwekkende tafereel vast. Het wiel komt van een busje wat voor de Volkswagen rijdt en raakt de MAN truck vol in de grille. Vervolgens stuitert het wiel terug over de auto van Jan Koopman heen. Dat is dus geluk hebben want voor het zelfde geld vertel je het niet na. Dat overkwam dus vorige week nog iemand door een soortgelijk bizar ongeluk, en vorige week haalde nog zo'n ongeval het nieuws.

Je ziet vooral in Engeland veel trucks rijden met van die lelijke gele ringen en doppen op de wielmoeren. Dat zijn systeempjes waarmee de chauffeur in één oogopslag kan zien of zijn wielmoeren nog vast zitten. Het ziet er misschien niet heel fraai uit maar het helpt wel en dan is het helemaal zo gek nog niet. Mooier is de oplossing van Nordlock. Dat is een borging van je wielmoeren die je vrijwel niet ziet zitten maar het werkt wel! 

Check het filmpje even. Foto: Youtube

 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…