Vijftien euro verdiend met negen uur werk

Geplaatst door

In Vlaardingen zijn wederom chauffeurs bekeurd die sliepen in hun cabine op een plek waar dat volgens de gemeente niet mag. De gemeente heeft een locatie aangewezen waar dit wel mag. De chauffeurs die op een andere plaats stonden moeten een bekeuring van 149 euro betalen. Een van de chauffeurs had zoveel geld niet. Zijn truck is afgesleept en hij moest de nacht doorbrengen in een hotel. Pas nadat de boete is voldaan, krijgt hij zijn truck weer terug.

Even verderop, op de A20, hebben de raadsleden van Vlaardingen die de Christelijke partijen vertegenwoordigen parkeerplaatsen langs de A20 bezocht, in gezelschap van het Reformatorisch Dagblad. Met name in de weekends staan deze parkeerplaatsen bomvol. Deze raadsleden hebben het beste voor met iedereen, maar weten duidelijk niet hoe de wet in deze werkt. Het moge duidelijk zijn dat dit ook een onderdeel is van het probleem.

Een Roemeense chauffeur legt uit dat hij met een werkdag van negen uur wel vijftien euro heeft verdiend. Een parkeerplaats betalen gaat dus niet, zegt hij. Een Macedonische collega zegt dat ook hij zich de betaalde parkings in Nederland niet kan veroorloven.

De collega van het Reformatorisch Dagblad tekent de feiten braaf op, maar vraagt verder niet door. De geïnterviewde chauffeurs zullen het weekeinde hoogstwaarschijnlijk op een parkeerplaats doorbrengen langs een Nederlandse snelweg, zonder noemenswaardige voorzieningen.