Blog
31-01-2020 | Door Iep van der Meer

Het Letse Kreiss kwam vorige week in het nieuws omdat de Noorse autoriteiten alle cabotagevervoer van het bedrijf hadden stilgelegd. Toch rijden de trucks weer als vanouds in het Scandinavische land.

Volgens de eigen homepage van Kreiss berustte dat op een misverstand en rijdt het bedrijf weer als vanouds. De Noorse arbeidsinspectie heeft inmiddels een officieel statement naar buiten gebracht waarin bevestigd wordt dat de tijdelijke ban van alle cabotage activiteiten van kreiss in Noorwegen opgeheven is. Volgens het bedrijf was de ban niet het gevolg van een conflict tussen Kreiss en de Noorse arbeidsinspectie maar was er een miscommunicatie tussen de verschillende partijen over de vorm, de inhoud en de timing van de gevraagde informatie. Daardoor waren de Noorse autoriteiten van mening dat Kreiss geen gevolg gaf aan de vraag naar informatie terwijl dat wel het geval was.

Het is dus weer business als vanouds voor Kreiss in Noorwegen. Of dat ook voor Vlantana geldt is op dit moment niet duidelijk.

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…