Ladingzekering: De Duitsers slaan door

Blog
02-10-2018 | Door Iep van der Meer

Vroeger waren de Zweden meesters in het handhaven van strenge regels voor ladingzekering. Inmiddels hebben onze Oosterburen dat ook geleerd, en zelfs tot een ware kunst verheven. Neem nou dit transport van bomen en struiken in potten. Volgens ons keurig geladen, maar dat is de Polizei niet met ons eens..

In de buurt van Ramstein werd deze Oost Europese chauffeur aangehouden. Bij inspectie bleek dat de 20 ton aan bomen niet volgens de regels was vastgezet en daarop volgde een verbod om verder te rijden en een boete.

Mijn vraag is hoe moet dit dan wel vervoerd worden? Ik geef toe, het was beter geweest om een oplegger met aluminium schotten te gebruiken, maar verder zie ik niet hoe je dit vast moet sjorren. De schuifzeiloplegger is keurig voorzien van planken achter het zeil en volgens mij houdt die lading vooral zichzelf vast op deze manier. De chauffeur heeft voor de sier nog een paar spanbanden gelegd, maar die doen niks. Als je ze te vast sjort gaat alles kapot, en dat kan ook niet de bedoeling zijn. 

Nu ben ik geen ladingzekering specialist, maar ik was hier gewoon mee gaan rijden. Jij ook? Slaat de Duitse politie door of zie je mogelijkheden om dit beter te doen? Reageer op onze Facebook pagina! (Foto: Duitse Politie)

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Laatste blogberichten

Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…
Blog
06-02-2024
Nieuwe-Renault-Master-E-Tech-electric-zet-nieuwe-standaard-met-460-kilometer-actieradius-1170x878 (960 x 720)

Gesteggel over rijbewijs voor elektrische bestelauto gaat verder

Nog altijd is er geen duidelijkheid over het benodigde rijbewijs voor een elektrische…
Blog
02-02-2024
Franse boeren acties 3

Zwicht de EU voor de boeren?

De boerenopstand die in Nederland begon lijkt uit te groeien tot een Europese boerenopstand. Na Duitsland en Frankrijk gaat…