Lampjes, liever teveel dan te weinig

Blog
29-11-2022 | Door Iep van der Meer

Nu de wintertijd is ingegaan is het eerder donker, maar dat lijken veel automobilisten zich niet te realiseren. Ze blijven gewoon rijden met, in het beste geval alleen die dagrijlichtjes. Daarmee heb je achter nog steeds geen licht bij de meeste modellen. Ook bij mist zie je te veel mensen zonder licht rijden. Levensgevaarlijk, maar de politie lijkt meer gefocust op trucks met een paar lampjes te veel.

Het is altijd rond deze tijd van het jaar dat de politie extra toeziet op ‘illegale en verwarrende verlichting’ zoals dat zo mooi heet. Chauffeurs houden er van om wat extra lampjes te voeren op hun trucks, en persoonlijk zie ik daar geen kwaad in. Tenminste, zolang dat geen groen of blauw licht is zoals je soms in Italië ziet. Een truck met wat extra lampjes is beter herkenbaar en daarmee veiliger voor medeweggebruikers. Dit geheel in tegenstelling tot al die automobilisten die zonder, of alleen met dagrijlampjes rijden.

Wat zou het fijn zijn als de politie daar eens wat strenger op toe zou kijken. Niet alleen de verkeersveiligheid wordt daarmee bevorderd, het zorgt er ook voor dat chauffeurs lol in hun werk houden, want zeg nou zelf. Zo’n fraai verlichte truck is toch prachtig en superveilig?

Laatste blogberichten

Blog
25-01-2023
Primafrio Electric FH (2)

Aanpassing rijtijden voor elektrische trucks?

In Zweden gaan stemmen op om de Europese rij- en rusttijden aan te passen in verband met de inzet van elektrische…
Blog
16-01-2023
12_wylacznikow_tachografu

Hoe Europees is het ERRU Register?

Vanaf 1 april 2021 worden onherroepelijke sancties (boetes) die aan Europese transportbedrijven worden opgelegd geregistreerd…
Blog
22-12-2022
Hyzon Jan Bakker-1400

Hyzon gelooft er nog steeds in

Hyzon heeft de aandelen overgenomen die in bezit waren van Holthausen Clean Technology Investments.  De overname van…