Lampjes, liever teveel dan te weinig

Blog
29-11-2022 | Door Iep van der Meer

Nu de wintertijd is ingegaan is het eerder donker, maar dat lijken veel automobilisten zich niet te realiseren. Ze blijven gewoon rijden met, in het beste geval alleen die dagrijlichtjes. Daarmee heb je achter nog steeds geen licht bij de meeste modellen. Ook bij mist zie je te veel mensen zonder licht rijden. Levensgevaarlijk, maar de politie lijkt meer gefocust op trucks met een paar lampjes te veel.

Het is altijd rond deze tijd van het jaar dat de politie extra toeziet op ‘illegale en verwarrende verlichting’ zoals dat zo mooi heet. Chauffeurs houden er van om wat extra lampjes te voeren op hun trucks, en persoonlijk zie ik daar geen kwaad in. Tenminste, zolang dat geen groen of blauw licht is zoals je soms in Italië ziet. Een truck met wat extra lampjes is beter herkenbaar en daarmee veiliger voor medeweggebruikers. Dit geheel in tegenstelling tot al die automobilisten die zonder, of alleen met dagrijlampjes rijden.

Wat zou het fijn zijn als de politie daar eens wat strenger op toe zou kijken. Niet alleen de verkeersveiligheid wordt daarmee bevorderd, het zorgt er ook voor dat chauffeurs lol in hun werk houden, want zeg nou zelf. Zo’n fraai verlichte truck is toch prachtig en superveilig?

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…