Lampjes, liever teveel dan te weinig

Blog
29-11-2022 | Door Iep van der Meer

Nu de wintertijd is ingegaan is het eerder donker, maar dat lijken veel automobilisten zich niet te realiseren. Ze blijven gewoon rijden met, in het beste geval alleen die dagrijlichtjes. Daarmee heb je achter nog steeds geen licht bij de meeste modellen. Ook bij mist zie je te veel mensen zonder licht rijden. Levensgevaarlijk, maar de politie lijkt meer gefocust op trucks met een paar lampjes te veel.

Het is altijd rond deze tijd van het jaar dat de politie extra toeziet op ‘illegale en verwarrende verlichting’ zoals dat zo mooi heet. Chauffeurs houden er van om wat extra lampjes te voeren op hun trucks, en persoonlijk zie ik daar geen kwaad in. Tenminste, zolang dat geen groen of blauw licht is zoals je soms in Italië ziet. Een truck met wat extra lampjes is beter herkenbaar en daarmee veiliger voor medeweggebruikers. Dit geheel in tegenstelling tot al die automobilisten die zonder, of alleen met dagrijlampjes rijden.

Wat zou het fijn zijn als de politie daar eens wat strenger op toe zou kijken. Niet alleen de verkeersveiligheid wordt daarmee bevorderd, het zorgt er ook voor dat chauffeurs lol in hun werk houden, want zeg nou zelf. Zo’n fraai verlichte truck is toch prachtig en superveilig?

Laatste blogberichten

Blog
22-05-2023
1920_manetruck4-1400

Elektrisch en lange afstanden? Vergeet het

Vrijwel dagelijks krijgen we persberichten van de aflevering, of de intentie tot de levering van elektrische…
Blog
14-04-2023
Truckrun Nienoord Truckers Leek (3)

Lichtpuntjes voor de truckrun

Op sociale media lezen we dat het er niet goed uit ziet voor de truckruns in ons land. De verzekering eist dat iedereen aan…
Blog
24-03-2023
IEP_2646-1400

Holland Norway Lines verlaat Nederland

Rederij Holland Norway Lines vertrekt uit de Eemshaven om vanaf april vanuit het Duitse Cuxhaven te vertrekken naar…