Meer grote distributiecentra, maar minder parkeerruimte

Blog
17-02-2020 | Door Tim de Jong

Uit een rapport van een adviesbureau blijkt dat het aantal mega distributiecentra in een steeds hoger tempo doorstijgt. Er wordt gesproken over de ‘verdozing’ van ons landschap. Dit is met name in Brabant en Limburg het geval. 

Vorig jaar zijn er in ons land negentien van zulke grote distributiecentra geopend. Dit jaar worden het er nog meer, namelijk 22 stuks. In 2018 ging het nog om 18 ven zulke centra, die stuk voor stuk meer dan 40.000 vierkante meter groot zijn. Er is één oorzaak voor die groei: het kopen van goederen via internet, en dus niet bij in de winkel in de buurt. Webwinkels hebben volgens het rapport steeds meer opslagruimte nodig door een uitdijend assortiment en ze moeten steeds meer retourzendingen verwerken. Volgens het rapport komen er door al die grote opslagplaatsen 12.400 banen bij. Maar dat lijkt ons een eenzijdige kant van het verhaal: de binnensteden, ook in de provincie, raken hun winkels kwijt.

Brabant en Limburg

Verreweg de meeste van deze mega distributiecentra worden geopend in Brabant en Limburg. Wij zien dit zelf, rij maar eens vanaf de A67 bij Tradeport West richting Grubbenvorst. Je ziet het ene na het andere reusachtige dc. Er zijn waterwegen aangebracht, hoogstwaarschijnlijk als bluswater bij mogelijke calamiteiten. Maar wat je  niet ziet zijn parkeerplaatsen voor trucks. Met name in de regio Venlo is dit een probleem. Gemeenten en betrokkenen hebben er kennelijk vrede mee dat het parkeren van trucks geen probleem is voor het opslagbedrijf dat de grote distributiecentra uitbaat. Aan de oostkant van de stad is een nieuwe winkelmall gepland, waar zich nu nog chauffeurscafé de Nieuwe Keulse bevindt. We zijn benieuwd hoe dit verder gaat: weer een groot aantal nieuwe distributiecentra erbij, en minder parkeerplaatsen voor trucks. Hoe lang is dat vol te houden? Een vraag die het rapport onbeantwoord laat. 

 

Laatste blogberichten

Blog
24-03-2023
IEP_2646-1400

Holland Norway Lines verlaat Nederland

Rederij Holland Norway Lines vertrekt uit de Eemshaven om vanaf april vanuit het Duitse Cuxhaven te vertrekken naar…
Blog
22-03-2023
TRATON-4trucks_AS_23_07

Vlaskamp: ‘Verdere integratie Scania en MAN’

In dit systeem zijn de chassis van MAN en Scania uiteindelijk identiek en, heel belangrijk, werken deze merken…
Blog
22-03-2023
Holthausen (14)-1400

Er is nog hoop voor de verbrandingsmotor

De plannen van de Europese Commissie om vanaf 2035 verbrandingsmotoren te verbieden lijken van tafel te zijn.…