Blog
25-09-2024 | Door Iep van der Meer

Het is je misschien ook al eens opgevallen, het is treurig gesteld met de staat van de richtingborden op de Nederlandse snelwegen.

Steeds vaker zien we afbrokkelende letters en soms zelfs volledig onleesbare plaatsnamen. Vooral ’s nachts zijn de borden langs- en boven de snelwegen slecht zichtbaar. Nu is het zo dat de meeste automobilisten met navigatie rijden, maar het is toch ook fijn als je op de bebording kunt vertrouwen onderweg. Op de foto zie je een bord boven de A27 waarop de plaatsnaam Utrecht volledig is weggevallen.

Wat ook opvalt is dat bij veel palen met richtingaanwijzers, waarop bijvoorbeeld de richting naar de snelweg wordt aangegeven de verlichting uit is gevallen. Op één kruising telden we van vier van die palen maar liefst drie zonder verlichting, waarbij het verkeer soms aarzelend, en op het laatste moment de juiste richting kiest.

Uiteraard vroegen we Rijkswaterstaat om een reactie op de vraag wat er aan de hand is. Wordt er bezuinigd? Of heeft het geen prioriteit omdat iedereen met navigatie rijdt?

De officiële reactie luidt alsvolgt: ,,Reparatie van borden worden in beginsel tijdens onderhoud meegenomen. Een weg speciaal afsluiten om de borden te vervangen is geen staand beleid bij Rijkswaterstaat vanwege de beïnvloeding op de doorstroming. Maar Rijkswaterstaat denkt natuurlijk wel na of borden in de toekomst nodig blijven’’. 

Laatste blogberichten

Blog
02-10-2024
IMG_4311 (960 x 640)

Wordt Nederland een thuishaven voor dubieuze transportbedrijven?

De regels worden in Nederland nauwelijks gehandhaafd, en dat trekt dubieuze transportbedrijven…
Blog
25-09-2024
Tachograaf

Extra contole op juist gebruik tachograaf

Handhavers gaan de komende tijd meer letten op het juiste gebruik van de digitale tachograaf. Vooral de instelling…
Blog
11-09-2024
Brug

Weer een schip tegen een brug

Vanmorgen voer er weer een binnenvaartschip tegen een brug. Deze keer in Rotterdam, waar de Willemsbrug te laag bleek voor…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.