Pegaso waterdrager in gortdroge groeve in Malaga

Blog
24-06-2019 | Door Tim de Jong

Medio april was BIGtruck op uitnodiging van DAF in het zuiden van Spanje om daar te rijden met diverse meerassers. Naast een zwaar transport trekker en diverse opbouwen voor containervervoer, konden we in een groeve op een uurtje buiten de stad rijden met diverse varianten van bouwvoertuigen. Meteen toen we aankwamen zagen we dit bijna aandoenlijke tafereeltje, dat me nu met de hitte bij ons weer te binnen schiet. Een Pegaso Tecno watertruck. 

Over de Pegaso Tecno is weinig info te vinden. Maar vast staat dat dit type geruime tijd de ruggengraat vormde van het Spaanse Pegaso, wat eigenlijk de voortzetting is van het roemruchte Spaans-Zwitserse automerk Hispano-Suiza. Lange tijd waren er her en der trucks van dit type in Spanje te zien, maar het wordt nu tioch rap minder. Groot was daarom onze verbazing toen we dit oudje, een beetje nonchalant weggezet door zijn chauffeur aantroffen, alvorens we in de moderne Brabantse blauwe demo's stapten vol geavanceerde techniek.

Zo'n waterdrager gebruiken ze in groeves wanneer het te veel wordt met stofwolken. Chauffeurs kunnen dan geen hand voor ogen meer zien, en nabij het hoofdgebouw en de weegbrug van deze groeve, bevindt zich een kruispunt waar zicht op elkaar belangrijk is. Hoe lang zou deze Tecno nog mee kunnen?  

Laatste blogberichten

Blog
29-11-2023
download

BGL topman: Chauffeurs gaan tot 7000 Euro verdienen

Dirk Engelhardt, de topman van de Duitse BGL, zeg maar de Duitse TNL zegt dat chauffeurs in de toekomst…
Blog
08-11-2023
23031-Holthausen (14)-1400

Milieu eisen kosten vooral geld. Heel veel geld

Duurzaamheid en de klimaatcrisis zijn de steekwoorden voor overheden om verhogingen van lasten zoals de…
Blog
29-09-2023
Eurovignet

Eurovignet voor iedereen

Onze regering heeft kennelijk een fors begrotingstekort, want naast een aangekondigde verhoging van de boetes en het verdubbelen…