VW Museum laat vastgelijmde activisten een nachtje zitten

Blog
26-10-2022 | Door Iep van der Meer

Jezelf vastlijmen om je punt te maken is populair tegenwoordiig. Zo lijmde gisteren een milieu activist zich nog vast aan de tafel bij Jinek, terwijl eerder activisten zich vastlijmden aan Ferrari's tijdens een autoshow in Parijs. Ook in het Porsche Museum werd zo'n actie uitgevoerd, maar daar werd op bijzondere wijze op gereageerd door de bewaking.

De actievoerders lijmden zich niet, zoals eerder op de autoshow, vast aan de bolides, maar aan de vloer. Met secondelijm plakten de actievoerders hun handen vast in Volkswagen's Autostadt Museum in Wolfsburg, op het porscheplein. Het personeel bleef kalm, en belde niet eens de politie. In plaats daarvan sloten ze het museum, deden het licht en de verwarming uit en gingen naar huis. 

Pas de volgende ochtend kwam de polizei om de actievoerders los te maken en te arresteren. Zij beklaagden zich over de behandeling, want door de vastgelijmde handen konden ze niet naar het toilet. Wel kregen ze wat te eten en te drinken van de bedrijfsleiding. Gedurende de nacht hield de bewaking de actievoerders in de gaten door af en toe even te kijken.

Eén van de actievoerders is volgens Duitse media na de actie naar het ziekenhuis gebracht omdat zijn hand, die 24 uur lang vastgelijmd zat ernstig opgezwollen was. Bij dit soort extremistische acties is het de bedoeling om zo veel mogelijk ophef te veroorzaken, maar door de manier waarop de de actievoerders hier behandeld werden lukte dat niet echt. 

 

Laatste blogberichten

Blog
20-09-2023
Kopie van Geld-1400

Vrachtwagenheffing gaat door, geld komt terug!

De voorgenomen vrachtwagenheffing, zeg maar rekeningrijden voor trucks, gaat door, zo blijkt uit de begroting…
Blog
13-09-2023
Daf2

Vonk onder vuur met zonnepanelen

Een truck van Vonk & Co uit Tiel vatte eerder deze week vlam, maar het toeval wil dat er juist op die DAF LF zonnepanelen…
Blog
11-09-2023
IAA 2023 (3)

IAA 2023: zo ziet de toekomst eruit

Op de IAA in München was slechts één echte vrachtwagen te vinden: een omgebouwde DAF van VDL op waterstof. Toch is…