Scania 93M 280 gerestaureerd

Blog
26-11-2015 | Door Iep van der Meer

 

Het merk Scania is zonder twijfel het meest gerestaureerde en verzamelde truckmerk. Toch weten sommigen mij te verrassen door te kiezen voor een wat minder voor de hand liggend model.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bijzonder strakke Scania 93M met maar liefst 280 pk? Ten eerste is het een truck die je nog dagelijks tegen kunt komen, zeg maar een 'youngtimer.' Ten tweede is het een truck die beslist niet kinderachtig is, maar het is ook geen indrukwekkende machine. Zo is de keuze voor de uiterst efficiente, maar ook overzichtelijk zes-cilinder een hele rationele.

Deze keurige trekker werd door Mark Slingerland gevonden in Frankrijk. Mark: Deze Scania 93m 280 intercooler heb ik afgelopen Augustus gekocht en zelf rijdend opgehaald vanuit Toulouse Zuid Frankrijk, de truck had 7 jaar stilgestaan bij een koeltransport firma en was daarvoor stevig gebruikt in de regio en als terrein-trekker. Na veel uren afbouwen, schuren, spuiten en weer opbouwen ziet het er weer fris uit voor een wagen uit 1992!'' 

Zoals ik al zei, ik heb het gevoel dat ik deze trekker zo ieder moment om de hoek kan zien komen in het straatbeeld maar de jaren tikken door, en deze Scania is intussen al weer 24 jaar oud! Mark gaat de trekker voorzien van een afzetbak waarna hij hem als camper wil gebruiken. Die komen we dus vast wel tegen in het komende festival seizoen. Mooi werk Mark, ziet er keurig uit!

 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…