STL: 'Chauffeurstekort neemt iets af'

Blog
01-07-2019 | Door Tim de Jong

Het sectorinstituut transport en logistiek, kortweg STL, ziet in de branche alle seinen op groen staan. Ondernemers hebben meer vertrouwen, het aantal chauffeurs en overige werknemers neemt toe en de omzet groeit ook al. Bouw, horeca en online detailhandel zijn de branches waar veel vervoersvraag vandaan komt, zegt STL.

Hoewel er iets minder vacatures zijn dan in het vorige kwartaal, geven transportbedrijven aan dat personeelstekort nog steeds een voorname rem is op de gewenste voorspoed. Volgens STL: groeit het aantal werknemers in de sector nu al twintig kwartalen op rij, dat is dus vijf jaar achter elkaar. Verder neemt ook het aantal kleine transportbedrijfjes toe, naar een niveau dat we niet meer hebben sinds 2009, nu alweer tien jaar geleden.

Om wat voor reden dan ook is het aantal faillissementen licht gestegen, maar nog niet zodanig dat er om een of andere reden iets geks aan de hand is.

Mooie ontwikkelingen dus. Met name in de zuidelijke helft van ons land is er nog tekort aan chauffeurs. In de drie noordelijkste provincies is er van een tekort nauwelijks sprake.  Maar duidelijk is dat er minder tekort is dan eerder dit jaar. In oktober beginnen nieuwe CAO onderhandelingen.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…