Teken de petitie 'Veiligheid voor Chauffeurs'

Blog
04-08-2017 | Door Iep van der Meer

De toenemende agressie tegen vrachtwagenchauffeurs door allerlei gelukzoekers neemt dermate zorgwekkende vormen aan dat er nu actie ondernomen moet worden. Er is een officiële petitie opgesteld die de overheid aan het werk moet zetten. 

De ontruiming van 'the jungle' bij Calais was slechts symptoombestrijding want inmiddels zijn de legers vluchtelingen terug. Ze willen maar één ding, en dat is naar Engeland. Om dat doel te bereiken schrikken ze niet terug voor geweld. Wegen worden geblokkeerd, trucks worden vernield en chauffeurs die daar wat van vinden worden gemolesteerd. Er is inmiddels een dode te betreuren. Een chauffeur reed zich dood op een blokkade van boomstammen die in het donker op de snelweg waren gelegd. De politie kijkt echter, net als voor de ontruiming liever de andere kant op. Een chauffeur die naast zijn truck een plas doet heeft meer kans op een bon dan een vluchteling die boomstammen op de snelweg legt. Dat pikken de chauffeurs niet meer, en de eerste geluiden van chauffeurs die zich willen bewapenen klinken al door op Facebook.

Inmiddels loopt de situatie niet aleen in Calais uit de hand, maar ook elders. In Italië werpen Afrikaanse bootvluchtelingen blokkades op om het verkeer te stoppen, maar dichter bij huis is het ook al raak. Bij Truckstop Gentbrugge langs de E17 werden verschillende chauffeurs belaagd en mishandeld door groepen illegalen. De politie had het druk met andere belangrijke zaken en dat zet veel kwaad bloed.

Chauffeurs eisen nu dat de overheid hun veiligheid gaat waarborgen door te handhaven. Het platform 'Chauffeursnieuws' op Facebook heeft inmiddels de steun van de Europarlementariërs Peter van Dalen, Agnes Jongerius en Dennis de Jong. Zij willen het item zo snel mogelijk op de agenda zetten in Brussel. In België heeft de Vlaamse gouverneur Briers inmiddels de regering gevraagd om het leger in te zetten om de chauffeurs te beschermen. Zo ver is het echter nog niet, maar het lijkt mij een stuk beter, en vooral sneller dan dat we op Brussel gaan zitten wachten. De illegalen hebben namelijk geen vakantie en als dit zo door gaat dan vrees ik voor escalatie.

Je kunt de petitie heel eenvoudig ondertekenen ">door op deze link te klikken en het formuliertje in te vullen.

Laatste blogberichten

Blog
04-06-2024
Ranger Raptor (12)-1400

Nog geen protest tegen BPM voor bestelauto’s

Met ingang van 1 januari 2025 moet er BPM betaald worden voor nieuw geregistreerde bestelauto’s op basis van…
Blog
23-05-2024
MercVolvo (960 x 640)

Bijzondere samenwerkingen om te overleven

De snelle ontwikkelingen dwingen vrachtwagenfabrikanten om bijzondere samenwerkingen aan te gaan
Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…