Blog
02-06-2017 | Door Tim de Jong

Onlangs was BIGtruck de gast van Mercedes-Benz in Portugal.  Het is fantastisch om te ervaren, in zo'n mooi landschap, hoeveel zo'n moderne Actros al zelf kan. Hij handhaaft de snelheid, remt bij, geeft gas en remt ook desgewenst af. Na anderhalf uur rijden komen we bij een stop waar we van chauffeur wisselen.

Meteen sta je weer met beide voeten op de grond: Ook in Portugal rijden moderne trucks, maar er rijden ook nog heel wat oudjes. Zo kwam ik oog in oog met deze Volvo N10, die druk was met het aanleggen van een straatje vlakbij ons wisselpunt. Dit type is onverwoestbaar, je ziet ze ook nog veel in Marokko rijden. Opvallend is dat de achteras heel ver naar achteren staat. Ook valt op, dat de N10, die ruim 40 jaar oud moet zijn, er nog prima uit ziet.

Weer de weg op met zo'n fraaie Actros, en na een uurtje weer wisselen. Bij een tankstation zag ik vervolgens een originele DAF 95, een tankwagen(tje) echt nog van de eerste generatie, want het is een 95.350. Dat was voor DAF het type wat rond 1988 het best verkocht werd. Een zonneklep zou 'm niet misstaan! 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…