TLN: De meeste truckers slapen thuis of in een hotel..

Blog
22-07-2018 | Door Iep van der Meer

Het is heet, en dat wraakt zich vooral als er in de cabine van een vrachtwagen geslapen moet worden. Chauffeurs klagen dat ze al weken niet meer goed slapen in hun cabine in een verhaal in De Telegraaf. ,,Je drijft je bed uit en het is eigenlijk niet te doen'' aldus de chauffeur. TLN vindt echter dat het allemaal wel meevalt.

Goed slapen is een voorwaarde voor als je veilig aan het verkeer deel wilt kunnen nemen. Door het ontbreken van standairco's in veel vrachtwagencabines is het echter erg lastig om een goede nacht te maken in een truck als het zo heet is. Tussen andere trucks ingeparkeerd komt er geen zuchtje wind voorbij, en een open raampje betekent meestal dat je gek wordt van de Thermo King van de buurman, of van de vliegen.. Sommige chauffeurs moeten zelfs overdag hun rust doorbrengen in de cabine. Bij veel grote koeriersnetwerken wordt er 's nachts gereden, net als in het zwaartransport in sommige landen. Dat betekent dat je overdag in de brandende zon je rust moet zien te vinden in je cabine.

In een verhaal in De Telegraaf doen chauffeurs hun beklag over de situatie. Woordvoerder Quinten Sneijders van Transport en Logistiek Nederland meldt echter dat het allemaal wel wat meevalt. Volgens hem hebben de meeste trucks wel een airco bij een draaiende motor. Gewoon de hele nacht de motor maar laten lopen dan Quinten? Een merkwaardig advies van TLN, en ik denk dat jouw leden, de transportbazen daar niet enthousiast over zijn. Nee, Quinten gaat in De Telegraaf zelfs nog een stapje verder. Volgens hem slapen de meeste chauffeurs gewoon thuis of in een hotel. Sorry? Lees ik dat nou goed? Thuis slapen, ja dat kan als je binnenland rijdt maar chauffeurs die in een hotel overnachten zijn vrij schaars hoor! Verwende truckjournalisten slapen misschien in een hotel, maar chauffeurs echt niet!

 

Laatste blogberichten

Blog
01-06-2023
Scania (3)

Grote weerstand tegen Euro 7

De Europese Commissie smeedt plannen voor de invoering van de Euro7 norm per 1 juli 2027. Dit zou gepaard moeten gaan met…
Blog
22-05-2023
1920_manetruck4-1400

Elektrisch en lange afstanden? Vergeet het

Vrijwel dagelijks krijgen we persberichten van de aflevering, of de intentie tot de levering van elektrische…
Blog
14-04-2023
Truckrun Nienoord Truckers Leek (3)

Lichtpuntjes voor de truckrun

Op sociale media lezen we dat het er niet goed uit ziet voor de truckruns in ons land. De verzekering eist dat iedereen aan…