TLN wil het leger inzetten in Calais

Blog
04-08-2016 | Door Tim de Jong

Transport en Logistiek Nederland pleit voor het inzetten van het leger om The Jungle in Calais te ontruimen. Dit, naar aanleiding van nieuwe geweldsincidenten door incidenten jegens chauffeurs. 

Calais staat in brand, zegt TLN. Letterlijk. Afgelopen weekend hebben 'migranten' volgens TLN wederom op diverse plaatsen de toegangswegen naar de treinterminal en haven in brand gestoken. In de files met vrachtauto’s die volgen, proberen migranten om via een trailer in Engeland te komen, aldus TLN

Diverse Europese chauffeurs zijn afgelopen weekend door vluchtelingen met kettingzagen, ijzeren staven en betonblokken bekogeld en bedreigd om de deuren van de vrachtauto te openen. en Spaanse truck werd in brand gestoken. 

Transport en Logistiek Nederland (TLN) eist dat onze ministers van Veiligheid en Justitie en Infrastructuur en Milieu hun Franse collega’s oproepen om per direct het leger naar Calais te sturen om vrachtauto’s en hun chauffeurs te beschermen bij het uitvoeren van hun dagelijks werk. 

Mooi gezegd door TLN, maar dit is toch veel te laat? Al weken circuleren filmpjes op social media van zich misdragende illegalen, die niets in Calais te zoeken hebben en die het recht in eigen hand nemen. Dat daarbij ongelukken gebeuren en illegalen in een enkel geval de dood vinden zoals onlangs, is niet te voorkomen. Echter het lijkt erop, dat er eerst een volstrekt onschuldige chauffeur, bezig om Engeland te bevoorraden, om moet komen eer er enige actie wordt ondernomen. 

TLN heeft dus gelijk, maar had zich veel eerder zo onverbiddelijk moeten opstellen. En waarom niet gezamenlijk optrekken met de Britse FTA, de IRU en andere collega-organisaties? 

Laatste blogberichten

Blog
20-09-2023
Kopie van Geld-1400

Vrachtwagenheffing gaat door, geld komt terug!

De voorgenomen vrachtwagenheffing, zeg maar rekeningrijden voor trucks, gaat door, zo blijkt uit de begroting…
Blog
13-09-2023
Daf2

Vonk onder vuur met zonnepanelen

Een truck van Vonk & Co uit Tiel vatte eerder deze week vlam, maar het toeval wil dat er juist op die DAF LF zonnepanelen…
Blog
11-09-2023
IAA 2023 (3)

IAA 2023: zo ziet de toekomst eruit

Op de IAA in München was slechts één echte vrachtwagen te vinden: een omgebouwde DAF van VDL op waterstof. Toch is…