Trailer met elektrische pootjes

Blog
01-10-2018 | Door Tim de Jong

Wanneer we trucks testen, dan komen de fabrikanten met soms hele exotische trailers, waarvan je mag hopen dat je daar nooit mee hoeft te werken.  Op die manier hopen ze zo zuinig mogelijk te kunnen rijden. In de voorlaatste editie van BIGtruck vind je de test met de Renault T480 High T. De trailer waarmee de Fransen aan kwamen zetten, mag die naam nauwelijks hebben. Om die reden test BIGtruck met een eigen trailer van Hollandse makelij!

Eerst maar even afkoppelen, die andere trailer. Het was een koeler van het merk Frappa, dat we hier nauwelijks kennen.  Zoals de foto's laten zien, staat het kopschot bol en is de onderkant zodanig dichtgemaakt, dat je zelfs de steunpoten nauwelijks meer kunt zien.

De steunpoten worden elektrisch bediend, de Renault-demochauffeur hoeft niet te zwengelen. Frappa heeft zonnepanelen op het dak aangebracht voor de benodigde energie-opwekking. De elektriciteit wordt opgeslagen in een accu, en daar haalt de elektromotor  de power vandaan om de steunpoten te liften of te laten dalen.

Logisch dat we daar niet mee gaan rijden. BIGtruck rijdt met een trailer zoals verreweg de meeste chauffeurs die tot hun beschikking hebben. Zonder allerlei fratsen, zwengelen met de hand en geen flapjes en spoilers die kunnen breken.

Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor de test met de kanariegele Renault T 480! Ook zonder zo'n exotische trailer, presteert zo'n Renault opperbest...

 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…