Tweedeling ontstaat onder chauffeurs

Blog
24-05-2022 | Door Tim de Jong

Nu we zien hoe de truckfabrikanten vol inzetten op elektrificering, zien we ook dat er een tweedeling ontstaat onder chauffeurs: Zij die al eens elektrisch hebben gereden, en zij die daar voorlopig nog niet aan toe zijn, omdat ze langere afstanden rijden.

Tot nu toe hebben wij nog nooit en chauffeur gehoord die wanneer hij met een elektrische truck heeft gereden, terug wil naar een diesel. Let wel, we hebben het over stadsdistributie, want daar gaat het roer het eerst om. Chauffeurs komen minder vermoeid uit hun werk, en zijn te spreken over de rust in de cabine. Ze voelen zich fitter na een dag werk.

Geen druppel diesel

Inmiddels kregen we de gelegenheid om de Volvo FL te testen op de binnenlandroute. Die voert door vele dorpjes en rotondes, je bent constant aan het sturen, gas geven en weer afremmen. Juist daar komt een elektrische truck goed tot zijn recht. De rem-energie wordt teruggevoerd in de accu’s, en wordt niet weggeremd.  Het bleek dat dit flink scheelde.

We verklappen niet al onze ervaringen met de Volvo FL, maar een feit is dat we voor het eerst een binnenlandtest hebben voltooid zonder een druppel diesel te verbruiken en zonder uitstoot van kwalijke gassen. Tijden veranderen. Soms gaat dat best snel!

Klik hier voor het hele verhaal en bekijk het filmpje!

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…