Weekendrust in de cabine, is dat erg?

Blog
20-06-2024 | Door Iep van der Meer

Sinds enige tijd mag de weekendrust niet langer in de cabine worden doorgebracht. In Nederland wordt daar amper op gecontroleerd, maar in sommige andere landen zijn de boetes en de pakkans hoog. Chauffeurs van sommige vervoerders worden voortaan dan ook ondergebracht in een accommodatie buiten de truck, maar of je daar nou gelukkig van wordt?

De Europese regels zijn er natuurlijk om het transport eerlijker en menswaardiger te maken. De intenties zijn dan ook goed, maar met wat er nu gebeurt wordt het er ook niet beter op. Zo opende Girteka op de Deense grens bij Padborg een complex met 36 twee- persoons kamers en een parkeerterrein van 28.000 vierkante meter. De accommodatie biedt plaats aan maximaal 72 chauffeurs. De chauffeurs moeten met twee man in een kamertje slapen, en hebben dan gemeenschappelijk een soort woonkamer, toiletten en een keukentje. De foto’s zien er prachtig uit, maar wij zijn benieuwd hoe dat er na verloop van tijd uit gaat zien.

Sanitaire voorzieningen

Vooral de privacy lijkt nogal een ding te worden, want in een cabine slaap je overwegend alleen, en nu dus ineens met twee man op één cel. De politiek verkiest deze optie boven het slapen in de truck en dat is verklaarbaar. Veel chauffeurs uit het Oosten van Europa staan nu namelijk op parkings zonder voorzieningen. Dat zorgt voor vervuiling, want je moet ergens je behoefte doen tenslotte. Dat daar iets aan gedaan moest worden is duidelijk, maar waarom geen openbare toiletten op de parkings net als in Duitsland en Frankrijk? Dan kunnen chauffeurs gewoon in de privacy van hun eigen cabine blijven. In de cabine heb je namelijk alles bij de hand, inclusief een bed waar niemand anders dan jij in slaapt. Wel zo fris eigenlijk.

Laatste blogberichten

Blog
04-06-2024
Ranger Raptor (12)-1400

Nog geen protest tegen BPM voor bestelauto’s

Met ingang van 1 januari 2025 moet er BPM betaald worden voor nieuw geregistreerde bestelauto’s op basis van…
Blog
23-05-2024
MercVolvo (960 x 640)

Bijzondere samenwerkingen om te overleven

De snelle ontwikkelingen dwingen vrachtwagenfabrikanten om bijzondere samenwerkingen aan te gaan
Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.