Blog
22-10-2015 | Door Iep van der Meer

Wezenberg Transport heeft tijdens de BedrijfsautoRAI een order getekend voor maar liefst 170 nieuwe trekkers. Daarmee ligt Scania mooi op koers, want eerder tekende AB Texel ook al voor een kleine honderd stuks.

In het geval van Wezenberg gaat het om trekkers met 450 en 490 pk diesel motoren. Daarnaast zijn er een aantal trekkers besteld die op LNG lopen.

Met deze order en die van AB Texel lijkt Scania op de weg terug naar een wat hoger marktaandeel in ons land. De afgelopen tijd hebben de andere merken wat grotere stappen genomen. Zo heeft Mercedes-Benz de afgelopen jaren Scania ingehaald in de statistieken maar Scania lijkt nu terug te vechten. Het merk staat aan de vooravond van een comleet nieuwe generatie die volgend jaar geintroduceerd gaat worden. Alle ogen zijn daar op gericht en het lijkt er op dat Scania een eind offensief met het huidige model aan het optuigen is.

Laatste blogberichten

Blog
24-05-2022
Volvo FL10

Tweedeling ontstaat onder chauffeurs

Inmiddels kregen we de gelegenheid om de Volvo FL te testen op de binnenlandroute. Die voert door vele dorpjes en…
Blog
19-05-2022
Stau-1400

Langer werken helpt!

Het hele land schreeuwt om medewerkers. In vrijwel alle sectoren is momenteel een personeelstekort, van de zorg tot de horeca, de…
Blog
28-04-2022
Afstand Dld drone

Duitse politie zet vaker drones in

De resultaten zijn er, maar niet alleen bij het onderling afstand houden. Daar gaat het ook wel eens mis, maar de Duitse…