Blog
27-06-2022 | Door Iep van der Meer

De grote, georganiseerde bijeenkomst van boze boeren in Stroe lijkt niets te hebben uitgehaald. Er was de nodige filevorming maar verder ging het als een nachtkaars uit. Tenminste, dat dachten ze in Den Haag want wat er nu gebeurt heeft veel meer impact. Farmers Defence Force heeft de handen er af getrokken en meldt dat er nu wilde acties ontstaan door het hele land. 

Deze wilde acties zijn niet te controleren of centraal te bespreken, want al die groepjes hebben allemaal hun eigen voorman. De handhaving heeft dan ook zijn handen vol aan deze acties. En jazeker, er wordt verbaliseerd, maar dat kost heel veel tijd. Kentekens zitten er niet op de trekkers, en om die reden moet iedere boer staande gehouden worden, naar zijn ID gevraagd en vervolgens moet er dan een bon uitgeschreven worden. Gezien de aantallen lijkt dat een onmogelijk scenario.

Ook wordt er gedreigd met het afslepen van trekkers van de snelwegen, maar ook dat lijkt vrijwel onmogelijk. Als er aan de voorkant twee weggesleept worden komen er op een andere plek weer twintig bij. En nee, het is niet netjes van de boeren, en ja, er worden nu ook mensen de dupe van deze acties die er niks mee te maken hebben. Het was echter allemaal te voorkomen geweest, want geloof mij, die jongens zijn liever gewoon aan het werk op de boerderij. Dit is wat er gebeurt als een regering zich tegen het volk keert. Laten we hopen dat het geen ergere vormen aan gaat nemen en dat Den Haag inziet dat de gekozen weg niet de juiste is.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…