Actros met ABA4 voor Van den Brink

Nieuws
06-02-2017 | Door Iep van der Meer

Van den Brink Transporten uit Zeewolde heeft weer Mercedes-Benz trucks gekocht. Twee Actros 2040 LS trekkers zijn inmiddels in gebruik genomen. Bijzonder is dat deze zijn uitgerust met het nieuwste veiligheidssysteem, ABA4.

De trekkers zijn voorzien van de ruime StreamSpace cabine, maar dan de versie met de lage instap. Dit vanwege het distributiewerk waar de trucks voor worden ingezet. De trucks zijn uitgerust met de OM470 motor met 400 pk en de nieuwste versie van de geautomatiseerde Powershift versnellingsbak van Mercedes.

Als één van de eerste bedrijven heeft Van den Brink nu trucks in de vloot met het nieuwste veiligheidssysteem, ABA4. Die letters ABA staan voor Active Brake Assist, en dit is daar dan de vierde generatie van. Nieuw aan deze versie is dat in tegenstelling tot zijn voorganger nu ook fietsers en voetgangers gedetecteerd worden. Active Brake Assist 4 helpt de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval. Als het systeem langzaam rijdend of stilstaand verkeer detecteert en de chauffeur hier niet tijdig op anticipeert, grijpt Active Brake Assist 4 in met hoorbare en zichtbare signalen. Indien nodig grijpt het systeem in met uiteindelijk zelfs een mogelijke noodstop tot volledige stilstand.

Hierdoor worden kop-staartbotsingen en ongelukken met andere weggebruikers, dus ook voetgangers en fietsers, vermeden of wordt de impact hiervan aanzienlijk verminderd. Active Brake Assist 4 maakt gebruik van de nieuwste Mercedes-Benz radartechnologie die volgens Mercedes ook in het donker en bij slechte wegomstandigheden goed functioneert. In het verleden heeft het assistentiesysteem al bewezen ook in mistige omstandigheden levens te kunnen redden.

 

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-10-2020
IEP_9053-1400_1.jpg

Actros nu met standaard extra veiligheid

De nieuwe Mercedes-Benz Actros wordt voortaan geleverd met een uitgebreid pakket aan standaard veiligheidsvoorzieningen.…
Nieuws
05-09-2018
Actros_nieuw.jpg

Nieuwe Actros: Vier wereldprimeurs maar geen facelift

Mercedes-Benz onthult vlak voor de IAA de nieuwe generatie Actros. Opvallend is dat de cabine geen…
Nieuws
31-03-2021
mercedes_actros_noodrem.jpg

Mercedes breidt veiligheidssystemen uit

Mercedes investeert naar eigen zeggen elk jaar honderden miljoenen euro’s in onderzoek en ontwikkeling om chauffeurs…