Australië: 'Chauffeursimago moet beter'

Nieuws
07-11-2016 | Door Tim de Jong

In Australië lieten diverse partijen onderzoeken waarom zo weinig mensen daar chauffeur willen worden. Het komt volgens de Australiërs neer op twee zaken: een negatief imago en een gebrek aan kundige chauffeurstraining.

Langdurig weg van huis, lange werktijden, relatief laag loon en vrijwel geen sociaal leven naast het werk zijn de voornaamste bezwaren die Australiërs hebben tegen het chauffeursberoep. Daar komt nog bij dat degenen die het chauffeurswerk avontuurlijk vinden, vrijwel geen mogelijkheden hebben om zich degelijk te laten opleiden. Daarbij komt ook nog dat werkgevers hoge verzekeringspremies kwijt zijn aan jonge chauffeurs.

Transportbedrijven in Australië komen chauffeurs tekort en ook de kwaliteit is volgens de werkgevers onder de maat. In Australië is de gemiddelde leeftijd van de chauffeur nu 47 jaar. Slechts vijftien procent van de Australische chauffeurs is jonger dan dertig. Iets meer dan de helft van de bedrijven heeft geen chauffeur die jonger is dan dertig. Nog geen kwart heeft tenminste een vrouwelijke chauffeur in dienst.

Bijna de helft van de bedrijven komt chauffeurs tekort. Alle betrokkenen vinden dat het imago van de chauffeur in Australië beter moet.    

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-09-2016
chauffeur-begeleider.jpg

Chauffeurs geven hun beroep een 7,5

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs geven hun beroep zelf als rapportcijfer gemiddeld een 7,5, maar vrezen dat buitenstaanders…
Nieuws
07-03-2017
chauffeur_05.jpg

Chauffeursonderzoek: Mooi cijfer, maar te lage lonen

Het tweede chauffeursonderzoek van Logistic Force, dat al een half jaar komt na het eerste onderzoek,…
Nieuws
19-02-2019
Chauffeursonderzoek-2019.jpg

Logistic Force onderzocht ergernissen top 5 chauffeurs

Automobilisten die tijdens het uitvoegen op de snelweg vlak voor de truck langs schieten, is met…