Beveiligde truckparking Duiven geopend

Nieuws
04-12-2017 | Door Tim de Jong

Bij Duiven is op Centerpark Noord een nieuwe, betaalde truckparking geopend. De nieuwe truckparking op Centerpoort Noord biedt plaats voor 207 vrachtwagens en omvat een terrein van 3,3 hectare met alle benodigde voorzieningen voor de chauffeurs.

Naast veiligheid in de vorm van hoge hekken en camera's, is er sanitair, douches, wasmachines en drogers, gratis wifi en is er een verblijfsruimte voor de rustende chauffeurs. Een restaurant is er nog niet maar daar wordt aan gewerkt. Begin volgend jaar zal dat naar verwachting zijn deuren openen. Tot die tijd moet je dus zelf je bakkie zetten en een potje opwarmen in de magnetron.

De parking is niet bestemd voor ADR goederen of voor brede lading. Lengtetransporten- of LZV's kunnen er wel terecht volgens de uitbater. Chauffeurs kunnen op de truckparking het eerste uur gratis parkeren. Daarna betalen zij twee euro per uur, met een voorlopig maximum van 7,50 euro per dag. Per 1 januari wordt dit maximum opgetrokken tot 14 euro per dag. De gemiddelde Europese dagprijs ligt volgens de uitbater op 23 euro. Het hangt van de bezettingsgraad af of het dagtarief van 14 euro gehandhaafd kan blijven, zegt hij.

De beveiliging is 24/7 en er is een permanent bereikbare alarmcentrale die toezicht houdt. Daarnaast is er een beheerder die 'live' een oogje in het zeil houdt. De opening werd enkele maanden vertraagd omdat eerst nog bodemonderzoek nodig was. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-03-2020
TRAVIS_002_parking_LR.jpg

Travis Road Services lanceert Europees Truckparking netwerk

Travis Road Services breidt haar diensten uit met truckparking. Naast truckwash, tankcleaning…
Nieuws
29-04-2016
parkingLR.jpg

Hazeldonk krijgt betaalde truckparking

Bij grensovergang Hazeldonk wordt een betaalde truckparking gebouwd. Na enkele jaren van overleg werd hiervoor de…
Nieuws
04-10-2017
Joost_zusjes_LR.jpg

Betaald parkeren bij Joost

Truckstop Joost in Hazeldonk gaat een nieuwe parking openen. Die is niet langer gratis.