Blog
27-07-2022 | Door Iep van der Meer

Even dacht Den Haag dat het wel bijna klaar was met het verzet en de strijdlust van de boeren maar vanmorgen bleek het tegendeel. Een aantal snelwegen werd volgestort met grond, stront en afval waardoor het verkeer weer vast liep in een groot deel van Nederland.

Wie regelmatig langs de weg zit weet hoe groot de weerstand is tegen het Haagse stikstofbeleid. Vooral in de agrarische gebieden hangen vlaggen op de kop, staan overal leuzen in de weilanden en hangt aan vrijwel ieder viaduct wel een spandoek. Het lijkt in Den Haag maar niet door te dringen hoezeer een groot deel van de bevolking zich tegen het beleid keert. En nee, de boeren gaan niet aan tafel om voldongen besluiten uit te laten leggen, ze willen terug naar de basis waar alles mee begon, de definitie van allerlei postzegels aan grond die tot Natura 2000 gebied werden aangewezen. Zo lang Den Haag blind en doof blijft voor de argumenten van de boeren, en daarmee een groot deel van de bevolking zullen de protesten door blijven gaan, met grote overlast voor iedereen die onderweg is. 

Draagvlak

Volgens allerlei opinie peilingen daalt het draagvlak voor de boerenacties maar het is maar net aan wie je het vraagt. Als ik zie hoeveel auto's er rond rijden met boerenzakdoeken of andere uitingen dan valt het met dat draagvlak wel mee. Alleen rijden die auto's meestal niet rond in de randstad.

Laatste blogberichten

Blog
19-07-2022
Motoragent

WOK melding bij illegale lampjes?

Af en toe krijgen we berichten van chauffeurs die door de politie staande zijn gehouden met illegale verlichting. Iedereen…
Blog
11-07-2022
ILT controle

Nederlandse inspectie onder de maat

Het ILT, de Inspectie Leefomgeving en Transport, beter bekend als de Verkeersinspectie, heeft een bericht uitgestuurd…
Blog
06-07-2022
Super Eco Combi Spanje LR

EU werkt aan nieuwe regels maten en gewichten

De nu ontvouwde plannen zijn een gevolg van klimaatvoornemens die moeten leiden tot een uitstootreductie…