Blog
27-07-2022 | Door Iep van der Meer

Even dacht Den Haag dat het wel bijna klaar was met het verzet en de strijdlust van de boeren maar vanmorgen bleek het tegendeel. Een aantal snelwegen werd volgestort met grond, stront en afval waardoor het verkeer weer vast liep in een groot deel van Nederland.

Wie regelmatig langs de weg zit weet hoe groot de weerstand is tegen het Haagse stikstofbeleid. Vooral in de agrarische gebieden hangen vlaggen op de kop, staan overal leuzen in de weilanden en hangt aan vrijwel ieder viaduct wel een spandoek. Het lijkt in Den Haag maar niet door te dringen hoezeer een groot deel van de bevolking zich tegen het beleid keert. En nee, de boeren gaan niet aan tafel om voldongen besluiten uit te laten leggen, ze willen terug naar de basis waar alles mee begon, de definitie van allerlei postzegels aan grond die tot Natura 2000 gebied werden aangewezen. Zo lang Den Haag blind en doof blijft voor de argumenten van de boeren, en daarmee een groot deel van de bevolking zullen de protesten door blijven gaan, met grote overlast voor iedereen die onderweg is. 

Draagvlak

Volgens allerlei opinie peilingen daalt het draagvlak voor de boerenacties maar het is maar net aan wie je het vraagt. Als ik zie hoeveel auto's er rond rijden met boerenzakdoeken of andere uitingen dan valt het met dat draagvlak wel mee. Alleen rijden die auto's meestal niet rond in de randstad.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…