CBR strenger in nieuwe Richtlijn Vakbekwaamheid bestuurders

Nieuws
21-06-2021 | Door Iep van der Meer

Vanaf maandag 13 september 2021 gelden er nieuwe spelregels binnen de Code 95 nascholing. Het komt erop neer dat het CBR meer variatie wil in de cursussen die een chauffeur volgt.

Nu is het nog zo dat je als chauffeur, al dan niet in overleg met je werkgever, zelf bepaalt hoe je je verplichte nascholingsuren invult. Dat kan ertoe leiden dat je bepaalde cursussen herhaalt of dat je veel e-learning doet en (te) weinig praktijklessen volgt. Daarin komt nu verandering. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het volledige overzicht van eisen die het CBR na 13 september gaat stellen. Zorg dat je rekening houdt met deze nieuwe eisen bij het plannen van nascholingscursussen die vanaf maandag 13 september plaatsvinden.

10 september

Veel chauffeurs moeten voor 10 september aanstaande nog de nodige uren nascholing volgen, om een geldige Code 95 op hun rijbewijs te krijgen èn om zodoende hun rijbewijs geldig te houden. BIGtruck vernam van diverse gerenommeerde rij-opleiders dat er zorgwekkend veel chauffeurs zijn die nog uurtje moeten maken. De hele problematiek hebben we samengevat in de actuele editie van BIGtruck Online Magazine. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier en zorg dat je bijtijds je uren heb gemaakt!     

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-08-2019
cbr.png

CBR: Blunder op blunder

De gigantische soap bij de Kiwa staat niet op zich zelf. Ook het Centraal Buro Rijvaardigheid maakt er een behoorlijke puinhoop…
Nieuws
22-01-2019
Richard_Kwast.png

'CBR traag met rijbewijsafhandeling'

Op 1Vandaag was gisteravond een reportage te zien over de trage procedures bij het CBR. Daardoor zitten chauffeurs…
Nieuws
07-02-2019
PJ_Ukraina_avers-510x331.png

ILT te klein, CBR een rommeltje

Overheidsdiensten laten het afweten, zo blijkt de laatste tijd. Eerder hoorden we al over de grote problemen bij de Belastingdienst,…