Duitse maut: Gewichtsklasse invoeren wordt verplicht

Nieuws
30-11-2018 | Door Tim de Jong

Chauffeurs die onderweg zijn in Duitsland moeten vanaf 1 januari de gewichtsklasse van hun voertuig(combinatie) invoeren in de OBU. De maut wordt dan niet alleen een stuk duurder, je moet als chauffeur ook goed opletten dat je de juiste gewichtsklasse invoert.

Toll Collect, de uitbater van de maut, en de Duitse overheid, hebben drie gewichtsklassen bedacht. De Duitsers waren wel zo slim om in de derde categorie, niet nog eens verplicht te stellen, dat de chauffeur een specifiek gewicht invoert.

Maar vanaf 7,5 tot 11,99 ton moet dat wel. Zelfs wanneer je voertuig lichter is dan 7,5 ton, moet dat ingevoerd worden. Ditzelfde in de klasse 2, van 12 tot 18 ton. Wie verzuimt de het totaalgewicht in te voeren, kan een naheffing van de BAG tegemoet zien. 

Bekijk " target="_blank" rel="noopener noreferrer">dit filmpje van Toll Collect om te zien hoe het instellen van het juiste gewicht gebeuren moet.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-11-2023
Duitse Maut2.jpeg

Nieuwe Maut tarieven bekend

Zoals bekend wordt de Duitse Maut vanaf 1 december fors duurder. Hoeveel duurder was nog even de vraag, maar inmiddels zijn…
Nieuws
18-10-2018
IEP_1058-1400.jpg

LNG en CNG vrijgesteld voor Duitse Maut

Duitsland zet vaart achter de stimulering van CNG en LNG trucks door die voertuigen de komende twee jaar vrij te…
Nieuws
13-11-2018
mautschild-1400.jpg

Toll Collect: Gecompliceerder en veel duurder

Toll Collect, de organisatie die de Duitse tol incasseert, verandert een aantal dingen per 1 januari van…