Actros voor Bakker & Schilder Transport

Geplaatst door

Bakker & Schilder Transport B.V. heeft haar vloot versterkt met twee Actros 1848 LS trucks met BigSpace-cabine. Het transportbedrijf heeft nog vier nieuwe Actros trucks in bestelling: twee van het huidige en twee van het nieuwe model. Alle trucks worden geleverd door truckdealer Gomes Noord-Holland B.V.

Met de twee nieuwe Actros 1848 LS trekkers komt het totaal aantal Mercedes-Benz trucks van Bakker & Schilder Transport B.V. op acht.  Uitgerust met de ruime BigSpace-cabine, bieden de beide trucks de chauffeurs van het transportbedrijf niet alleen veel ruimte maar ook veel comfort. De cabine is uitgerust met een DAB+-radio, chauffeurstafel, koelkast, onder- en bovenbed, standverwarming en alarmsysteem. De hoge comfortstandaard was een belangrijke reden om voor de Actros met BigSpace-cabine te kiezen. De chauffeurs van Bakker & Schilder Transport B.V. spenderen veel tijd op de weg en overnachten vaak in de truck. De twee nieuwe vrachtwagens worden ingezet voor nationale en internationale retaildistributie van distributiecentrum naar klant. De trucks zijn met hun dubbele brandstoftanks uitermate geschikt voor het afleggen van grote afstanden. Beide Actros trekkers gaan circa 120.000 km per jaar rijden.

Systemen en diensten 

De trucks zijn uitgerust met Predictive Powertrain Control (PPC). PPC herkent het verloop van de weg en hellingen op de route. Daardoor is het mogelijk om tot vijf procent brandstof te besparen. Ook zijn de Actros trucks voorzien van de standaard veiligheidssystemen, waaronder Active Brake Assist, Attention Assist, en spoorassistent. Bovendien beschikken de trucks over Fleetboard en maakt Bakker & Schilder Transport B.V. gebruik van Mercedes-Benz Uptime. Fleetboard, Uptime en de actieve begeleiding via GomesTrucks stellen het transportbedrijf in staat om brandstofverbruik terug te brengen en maximale inzetbaarheid te vergroten. 

Naast deze twee nieuwe trucks staan er nog vier Mercedes-Benz trucks met BigSpace-cabine in bestelling: twee Actros 1848 LS vrachtwagens van het huidige model en twee Actros 1845 LS trekkers van het nieuwe model met het digitale dashboard en de mirrorcam in plaats van buitenspiegels.  

Bakker & Schilder Transport 

Het in 1929 opgerichte Bakker & Schilder Transport B.V. is afkomstig uit het Noord-Hollandse ’t Zand, maar heeft bovendien vestigingen in Andijk, Apeldoorn en Waspik. De logistiek dienstverlener is gespecialiseerd in vijf verschillende takken van transport: bloembollentransport, postdistributie, retaildistributie, internationaal transport (naar België, Duitsland en Oostenrijk) en op- en overslag. Het multimerk wagenpark van het transportbedrijf bestaat uit 58 trekkende eenheden, waarvan acht Mercedes-Benz trucks. In totaal heeft het bedrijf ruim tachtig medewerkers.