Begin volgend jaar komt de nieuwe MAN

Nieuws
04-10-2019 | Door Iep van der Meer

Tijdens een persbijeenkomst in Zweden heeft Joachim Drees, CEO van MAN Truck & Bus een nieuwe generatie MAN trucks aangekondigd. Hij vertelde dat de nieuwe MAN op 10 februari 2020 in Bilbao onthuld zal worden voor de vakpers. Dat was een grote verrassing en eigenlijk is het hoogst ongebruikelijk dat een merk zo ver van te voren een nieuwe generatie aankondigt.

Het was al langer bekend dat er gewerkt wordt aan een nieuwe MAN en op onze zustersite ">www.iepieleaks.nl kun je al meerdere spionage foto's zien van de nieuwe generatie. Opvallend is dat de cabinestructuur dezelfde blijft. Wel worden de deuren, de daken en de interieurs aangepast of vervangen door nieuw ontworpen delen. 

De nieuwe generatie van MAN zal het met de huidige motoren doen. De eveneens aangekondigde, compleet nieuwe 13 liter motoren die in samenwerking met Scania ontwikkeld worden komen pas eind 2020 op de markt. Die krachtbron zal dan eerst door Scania worden toegepast. Overigens werd er verteld dat de nieuwe motoren zowel in Zweden als in Duitsland gebouwd zullen worden.

Kortom, de merken MAN en Scania groeien dichter naar elkaar toe maar ze houden ieder hun eigen cabine. Voor wat betreft de V8 motoren was Scania heel duidelijk, die blijven exclusief voor het Zweedse merk.

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-02-2020
MAN_TG_range2020-33.jpeg

Nieuwe generatie van MAN gepresenteerd

Na maanden van spionagefoto’s en geruchten is het nu een feit, de nieuwe generatie van MAN is officieel onthuld.…
Nieuws
17-05-2021
mantgxverwaaltransport2.jpg

Vier nieuwe MAN’s voor Verwaal Transport

Voor Verwaal Transport uit het Zuid-Hollandse Stolwijk is MAN een vanzelfsprekendheid. Bijna alle trucks uit de…
Nieuws
04-02-2019
Groenendaal-TGX.jpg

Eerste MAN TGX voor Groenendaal Transport

Groenendaal Transport uit Rotterdam, een specialist in het vervoer van vloeistoffen en afvalstoffen, heeft de…