Corona controles aan de Oostenrijkse grens

Geplaatst door

De Tiroolse deelstaatregering heeft bepaald dat vanaf 10 maart gezondheidscontroles mogelijk zijn bij het binnenkomen van Oostenrijk vanuit Italië. Oostenrijk wil er alles aan doen om het virus tegen te houden.

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft de federale regering een decreet uitgevaardigd voor gezondheidscontroles bij binnenkomst uit Italië. Vanaf dinsdagochtend voeren twee mobiele teams selectieve gezondheidscontroles uit aan het grensgebied van Brenner (snelweg, rijksweg- en treinverkeer) en aan de grenzen van Sillian- en Reschenpass.

Dit nieuws komt nadat de Italiaanse autoriteiten het vrije verkeer van personen en goederen aan banden heeft gelegd vanwege de uitbraak van het Corona virus. Binnen de afgekondigde code rood mogen er goederen vervoerd worden als er een gegronde werkgerelateerde reden is voor het transport. Vervoerders kunnen daarom zowel van- als naar de getroffen regio’s rijden, maar alleen voor het laden en lossen.

TLN dringt er op aan dat er van te voren gecontroleerd wordt of de goederen geladen- of gelost kunnen worden in de afgegrendelde gebieden in Noord Italië. Meer actuele informatie vind je hier!