Namen Huisman, Greuter en Versteijnen verdwijnen

Nieuws
09-10-2017 | Door Tim de Jong

Per 1 januari 2018 wordt het GVT distributienetwerk voortgezet onder één naam: GVT Transport & Logistics. Dit betekent dat de huidige namen van de GVT bedrijven Greuter Logistics in Alkmaar en HSL Logistics in Apeldoorn en Veendam zullen verdwijnen. Ook de aloude benaming Gebroeders Versteijnen, die met name in Brabant nog altijd gebruikt wordt voor de transporttak van GVT Group of Logistics, behoort vanaf dan voorgoed tot het verleden, meldt het moederbedrijf GVT.

Met de overname van Greuter Logistics in 2010 en HSL Logistics in 2014 kreeg GVT een omvangrijk distributienetwerk volledig in eigen beheer. Door deze schaalvergroting veroverde het bedrijf in de afgelopen jaren een sterke marktpositie op het gebied van fijnmazige distributie binnen de Benelux, met hubs op strategische plaatsen in Nederland (Tilburg, Alkmaar, Apeldoorn en Veendam) en België (Willebroek). Het logistieke dienstenpakket werd verder uitgebreid. De schaalgrootte, waarbij alles in eigen beheer kan worden uitgevoerd, maakte van GVT een aantrekkelijke logistieke partner. Door deze ontwikkelingen is het familiebedrijf naar eigen zeggen inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de Benelux op het gebied van opslag en distributie van fast moving consumer goods.

Het wagenpark van Greuter en HSL zal in de komende zes maanden voor zo’n 80% worden omgezet naar de rode GVT kleuren. Trucks die binnen afzienbare tijd aan vervanging toe zijn, rijden nog even door in de oude huisstijl. Ook de gebouwen van Greuter en HSL ondergaan een GVT metamorfose. In Alkmaar wordt momenteel een nieuw distributiecentrum van 15.000 m² gerealiseerd, dat in november 2017 geheel in GVT stijl wordt opgeleverd. In Veendam wordt gewerkt aan een uitbreiding van de huidige capaciteit naar 15.000 m², waar uiteraard ook de GVT huisstijl meteen wordt doorgevoerd. Het bestaande HSL pand in Apeldoorn zal eveneens voorzien worden de huisstijl.

Dagelijks levert GVT Transport & Logistics naar eigen zeggen ruim 5000 zendingen af in de Benelux met het eigen wagenpark van 350 trucks. De eigen warehouses, op strategische locaties in Nederland en België, hebben een totale opslagcapaciteit van 175.000 m2. GVT Transport & Logistics is onderdeel van GVT Group of Logistics, waar ook Barge Terminal Tilburg, Railport Brabant, Multimodale Terminal De Kempen in Weert en Railterminal Rzepin in Polen toe behoren.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…