Nieuws
04-07-2018 | Door Iep van der Meer

MAN toonde in Duitsland alweer een exclusief model van het topmodel, de TGX XXL. Deze zilvergrijs-metallic gespoten trekker heeft als naam 'The Lion' meegekregen. Het is de zoveelste variatie op het leeuwen thema en dat is helemaal terecht, want die Büssing leeuw is niet voor niks hét beeldmerk van MAN.

Als basis voor 'The Lion' fungeert een 18.640 trekker. Jazeker, een 4x2 trekker met 640 pk aan boord! het exterieur is op fraaie wijze voorzien van afbeeldingen. Door die in zwart-wit te houden ziet het er zeer fraai uit en we moeten zeggen dat dit de meest geslaagde Duitse MAN ooit is. Achter de cabine is een keurig slangenrek aangebracht, het chassis is voorzien van een grote tranenplaat-afdekking en ook de achterbumper is niet vergeten.

Grappig is dat MAN nu zelf ook een grote, verlengde zonneklep toepast om die hoge voorruit een beetje te maskeren. Verder zijn ook de extra zijruitjes in de cabine meegespoten. Over die LED-balken op die Kelsa beugel op het dak zullen de meningen uiteen lopen, maar het hele plaatje ziet er bijzonder fraai uit!

Uiteraard is het interieur is niet vergeten. Met fraai leer en alcantara bekleding is er wat moois van gemaakt, alleen schoten de Duitse ontwerpers even door in het bovenbed tegen de achterwand. Die blauwe kleur kan echt niet, en dat komt ook nergens terug. Wat een merkwaardige keuze..Verder ziet het er top uit, echt jammer van die blauwe afbeeldingen..

Overigens is deze versie niet te koop. Als je een bijzondere MAN zoekt dan is in ons land de Lion500 Edition leverbaar. Klik hier voor die MAN!

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-02-2020
MAN_TG_range2020-33.jpeg

Nieuwe generatie van MAN gepresenteerd

Na maanden van spionagefoto’s en geruchten is het nu een feit, de nieuwe generatie van MAN is officieel onthuld.…
Nieuws
17-05-2021
mantgxverwaaltransport2.jpg

Vier nieuwe MAN’s voor Verwaal Transport

Voor Verwaal Transport uit het Zuid-Hollandse Stolwijk is MAN een vanzelfsprekendheid. Bijna alle trucks uit de…
Nieuws
04-02-2019
Groenendaal-TGX.jpg

Eerste MAN TGX voor Groenendaal Transport

Groenendaal Transport uit Rotterdam, een specialist in het vervoer van vloeistoffen en afvalstoffen, heeft de…